2013. 07. 20.

CSIRKEMELL CSÍPŐSEN, KÍNAI ZÖLDSÉGEKKEL ÉS GOMBÁVAL PIRÍTVA

Kedvencemet a a wokban készített kínai zöldséggel pirított csirkemellet osztom meg Veletek.

Ma elég jó kedvem van, tegnap nagyon szép tetkó került a lábamra (bár egész éjjel fájt) igaz csak félig van készen, de már most látom milyen szép lesz:) Ügyes a Csiga:):)
csirkemell csípősen, gombával zöldségekkel

CSIRKEMELL  CSÍPŐSEN, KÍNAI ZÖLDSÉGEKKEL PIRÍTVA:
Hozzávalók:

1-2 filézett csirkemell 
vékony csíkokra vágva
4-5 gerezd fokhagyma
1 csomag Eisberg sárgarépa csík
30 dkg gomba szeletelve
30 dkg kínai zöldség keverék
szójaszósz
balzsamecet
őrölt bors
curry por
csípős chili szósz vagy friss chili
gyömbér reszelve vagy por alakban
őrölt fahéj

olaj

Elkészítés: Olajat hevítek a serpenyőben, majd a csirkemell csíkokat megpirítom, hozzákeverem a feldarabolt gombát, majd amikor ez is megpirult adom hozzá a répacsíkokat és a kínai zöldséget, meglocsolom ízlés szerint szójaszósszal és balzsamecettel.

Belevágom a fokhagymát, borsozom és ízlés szerint fűszerezem a felsorolt fűszerekkel.

Pár perc alatt összepirul, a balzsamecettől és a szójaszósztól szép barnás színt kapott:)

Párolt rizzsel tálalom, de finom rizstésztával is.




Ja, csináltam a szokásos párizsikrémes brutál csokitortámat is, bár még nincs szülinapom, de most nagyon megkívántam:)
A receptet most nem írom le, többször leírtam már.

Kakaós piskótát sütöttem , majd 3 felé vágtam és a frissen készült sárgabarack lekvárral megkentem, majd a párizsi csokikrémmel is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése