elzászi sertéstarja |
Hozzávalók:
sülnek a tarja szeletek |
5 vastagabb szelet tarja
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8-10 dkg bacon szalonna
10 dkg füstölt kolbász
0,5 kg savanyú káposzta
olaj
só
őrölt kömény
őrölt bors
2 evőkanál passzírozott paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl
Elkészítés: Egy serpenyőben a tarja szeleteket forró olajban hirtelen kisütöm, sózom, borsozom, köménnyel is meghintem, majd egy hőálló tepsibe fektetem.
A maradék olajban megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a szeletelt bacon szalonnát és a felkarikázott kolbászt.
Paradicsompürével, kevés vízzel hígítom, beleszórom az apróra vágott fokhagymát, majd a kicsavart káposztát is hozzákeverem. Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre halmozom.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra és 35-40 perc alatt pirosra sütöm.
mehet a sütőbe |
megsült |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése