csirkés, kínai zöldséges és brokkolis rizs |
Hozzávalók:
pirulnak a csirkemell csíkok |
40 dkg kínai zöldség keverék
15 dkg zöldborsó
15 dkg brokkoli
1 db vöröshagyma
1 db paprika apróra vágva
1 db paradicsom apróra vágva
3 gerezd fokhagyma reszelve
1 db chili paprika felszeletelve az ereit és a magját kiszedve
szójaszósz
só
durvára darált színes bors
curry por
majoránna
olaj
4 dl rizs
Elkészítés: Egy széles serpenyőben kevés olajon a vékonyra vágott csirkemellet fehéredésig sütöm, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Sózom, borsozom, majd lefedem és pár perc párolás után, beleszórom a zöldborsót, a zöldségkeveréket, chilit és a brokkolit. Együtt pirítom őket, amíg pirulnak a 4 dl rizst megmosom, lecsurgatom és ezt is belekeverem.
Fűszerezem durvára darált színes borssal, majoránnával, curryvel, szójaszósszal ízlés szerint. Felöntöm 7,5 dl forró vízzel, lefedem és minimális lángon hagyom, hogy a rizs a folyadékot magába szívja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése