tejszínes-pudingos-meggyes piskóta |
TEJSZÍNES MEGGYES SÜTI:
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál olaj
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Krém:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
4 dl tej
4 kiskanál cukor
4,5 dl tejszín
keret kell hozzá |
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt
6 db lapzselatin
kevés rum vagy rumaroma
őrölt fahéj
Csokimáz:
10 dkg vaj
10 evőkanál cukor
10 evőkanál víz
6 evőkanál kakaópor
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütök lapos, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C fokon 12 perc alatt. Hagyom kihűlni, majd felvágom 2 nagyobb lapra és három egészen vékony csíkra.
A krémhez a tejszínes pudingot megfőzöm, majd hagyom kihűlni. v A tejszínt felverem a porcukorral és a habfixálókkal, ha a puding kihűlt a kettőt összekeverem.
A meggybefőtt levének felét leöntöm, a többihez hozzáteszem a beáztatott kicsavart lapzselatint, őrölt fahéjat és rumaromát. Mikróban felmelegítem, de nem forralom, majd kevergetem egy kicsit és ezt is hagyom kihűlni és megdermedni.
A süti összeállítása: Alulra egy piskóta lap, ezt megkenem a tejszínes-pudingos krém majdnem felével, erre rakom kétoldalt a két vékony csík piskótát, ennek a közepére halmozom a meggyszemeket, majd erre teszem a harmadik piskótát. Befedem a maradék krémmel, az oldalára is jusson.
Ha van otthon keret, jó abba beletenni, teljes dermedésig. Ekkor elkészítem a csokimázat a tetejére úgy, hogy a hozzávalókat egy edényben felmelegítem, majd ráfolyatom a süti tetejére, késsel elsimítom, az oldalára is hagyom, hogy lecsurogjon.
Teljes dermedés után szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése