Nagyon sok , ritkán látott fűszert sikerült vennem: rózsabors,/ nem kilós kiszerelésben / zöld kardamom, narancsvirág, illetve a fogyókúrához vettem italport, és találtam valami furcsát: erjesztett kókuszvízből nyert" nata de coco"-t aminek magas a rosttartalma és a kinézete az aloe kockákra hasonlít. Na majd meglátom, hogy ehető-e, bár mindent ami kókuszos szeretek.
fogyipor, fűszerek, gyömbér üdítő és szappan, na meg a kókuszos rostkockák |
Na de térjek vissza a levesre:
brokkolikrémleves |
BROKKOLIKRÉMLEVES, SAJTTAL:
Hozzávalók:
1 fej brokkoli kb. 0,5 kg
1 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes méretű burgonya
1 db fehér répa
1,2 dl tejföl
só
fehér bors
reszelt sajt
Elkészítés: Egy kisebb edényben felteszem főni a rózsáira szedett brokkolit, a megpucolt és kockára vágott burgonyát, répát, lila hagymát, fokhagymát. Megsózom, borsozom és fedő alatt puhára főzöm.
1-2 kisebb rózsát kiveszek díszítésre, majd botmixerrel pépesítem az egészet. Ezután belekeverem a tejfölt, visszateszem egyet rottyanni és készen van.
Tálaláskor beleteszem a félretett brokkoli rózsát és reszelt sajttal megszórom.
A leves lehetne gazdagítani egyéb esetekben tojás sárgájával, tejföl helyett tejszínnel, pirított apró zsemlekockákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése