Így aztán nincs is kedvem semmihez, ennek megfelelően el is rontottam a rizi-bizit, mert nem másfélszer annyi vizet adtam hozzá, hanem kétszer annyit. A végeredmény? Rizibizi krém:)))
KÖNNYŰ BURGONYALEVES:
Hozzávalók:
1 kg leveszöldség
(sárgarépa, fehérrépa, hagyma, zellergumó
egyszerű krumpli leves |
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 db burgonya
Fűszerek:
só, bors
majoránna
babérlevél
pirospaprika
kevés ecet
petrezselyem zöld
olaj
Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon a hagymát, paprikát, paradicsomot megfonnyasztom, fűszerezem, majd hozzáadom a zöldségeket. Felöntöm vízzel és 15 perc forralás után a burgonyát is belerakom. Puhára főzöm, ízesítem ízlés szerint , a végén egy kevés ecetet is adok hozzá.
Most nem ettünk tejfölt hozzá, de egyébként úgy is finom.
rántott sajt, rántott gomba, tartármártás |
Hozzávalók:
0,5 kg rántani való sajt
pár szem gomba
panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
sütéshez:
olaj
Elkészítés: A sajtot vékonyabb fél cm-es korongokra szeletelem. Panírozom: liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa.
Olajban kisütöm.
A rizi-bizivel (na nem krémmel, mint ahogy én tettem:)) és tartár mártással kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése