A somlói galuskát nagyon szeretjük, ez szinte ugyanaz, csak nincs feldarabolva.
2 tortát csináltam, tehát a mennyiségeket felezni kell:
somlói galuska helyett torta |
SOMLÓI TORTA:
2 tepsinyi piskóta és a diós és vaníliás krém |
sárga piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
pici só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál olaj
kakaós piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
diós krém |
1 csomag sütőpor
2 evőkanál olaj
pici só
diókrém:
25 dkg durvára darált dió
1 marék kandírozott narancshéj
2 evőkanál cukor
1 dl tej
2 kiskanál liszt
2 evőkanál (szilva) lekvár
őrölt fahéj
rumaroma
2 marék aranymazsola
1 csomag vaníliás cukor
2 torta megkenve de még a csokimáz előtt |
9 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál cukor
50 dkg margarin
20-25 dkg porcukor
Tetejére csokimáz:
10 evőkanál víz
10 evőkanál cukor
7 evőkanál holland kakaópor
rumaroma
10 dkg vaj
Felirat hozzáadása |
grillázs mogyoró
Elkészítés:
Két piskóta lapot készítek az egyik sima, a másik kakaós piskóta lapos tepsiben. (a tepsi a sütő méretének megfelelő)
csokimázzal bevonva |
A diós krémhez a durvára darált diót az összes hozzávalóval edényben felforralom, majd hagyom kihűlni.
A vaníliás krémhez a margarint a porcukorral egy nagyobb tálban jól kikeverem. A 2 csomag vaníliás pudingot a leírás helyett csak 9 dl tejben felfőzöm és csak 1 evőkanál cukrot adok hozzá. Ha elkészült, hagyom kihűlni, majd hidegen összekeverem a kikevert cukros margarinnal. Géppel újra keverek rajta, hogy jó habos, könnyű legyen.
2 tálcát veszek elő, és egy-egy lapot ráhelyezek, erre jön az egész diós krém. A diós krémet ha elsimítottam, rákenem a vaníliás krém felét. Erre jön a következő piskótalap, majd a maradék vaníliás krémet rákenem és az oldalát is vékonyan bevonom.
Elkészítem a csokimázat. Egy edényben a hozzávalókat felmelegítem, majd a vajat is belekeverem, ezután ráfolyatom a torták tetejére, elsimítom rajta, az oldalára is jusson, végül grillázs mogyoróval is megszórom.
Ha megdermedt a csokimáz azután szeletelhető. Tejszínhabbal tálaljuk.
A végére jöjjön még egy tepsis baconos tojásrántotta:
nagy kedvenc a tepsis tojásrántotta:) |
10 db tojás
13 szelet bacon szalonna
1 db lila hagyma
6 db koktél paradicsom
1 dl tejszín
só
olaj
Elkészítés: Egy tepsibe ütőpapírt teszek, a bacon szalonna szeleteket szorosan egymás mellé rakom, erre jön az apróra vágott lila hagyma, a darabolt koktél paradicsom (lehet még gombát, kukoricát, kolbászt, bármit belerakni), meglocsolom 3 evőkanál olajjal és 150 C fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a szalonna szépen összekunkorodik. A tojásokat a tejszínnel és sóval felverem, ráöntöm a megsült szalonnára és visszatolom a sütőbe, készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése