2011. 11. 23.

TEPSIBEN SÜLT TOJÁSRÁNTOTTA SZALONNÁVAL, HAGYMÁVAL

Ma kaptam egy darabka házi húsos szalonnát és az jutott az eszembe, hogy belerakom tojásrántottába, de úgy, hogy tepsiben sütöm majd meg. Nagyon egyszerű:


nyammiiii



megsülve és félbehajtva, hogy kiflibe tudjam tenni


TEPSIBEN SÜLT TOJÁSRÁNTOTTA FINOMAN:
Hozzávalók:
7 tojás
7 szelet bacon szalonna
15 dkg húsos szalonna felkockázva
4 szál újhagyma
1 db vöröshagyma
2 dl kukorica
olaj

őrölt bors

Elkészítés: Egy serpenyőben a szalonnakockákat kevés olajon a felaprított hagymákkal megdinsztelem.
A sütőt előmelegítem 190-200 C fokra.
A sütő nagy tepsijét kibélelem sütőpapírral, erre elosztom a feldarabolt szeletelt bacon szalonnát, majd rákanalazom a serpenyőben előkészített hagymákat és szalonnát is. Megszórom (fagyasztott) kukoricával.
Egy tálba a tojásokat sóval és borssal jól összekeverem és a tepsibe öntöm úgy, hogy mindenhova jusson, majd betolom a sütőbe és készre sütöm.

Kiveszem, a sütőpapírról leválasztom, egymásra borítom és felszeletelem. Stanglikba vagy kiflikbe teszem  egy pár szelet uborkával díszítem.


Hamar megvan és nagyon gazdaságos.






Ma már nem darabolom fel a szalonnát, hanem szeletenként egymás mellé rakom a póréhagymával , ezt egy kevés olajjal meglocsolom és 150 C fokon pár perc alatt elősütöm, majd a felvert tojást is ráöntöm és azzal készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése