Húsételhez a gyömbérből mindig a frisset használom, a sütikhez viszont jobb a szárított változat.
mennyei illatú., ízű:)) |
ANANÁSZOS-KÓKUSZOS CSIRKEMELL CSÍKOK KÓKUSZTEJBEN PÁCOLVA:
Hozzávalók:
3 db csirkemell filé
1 db ananász friss
pácléhez:
1 dob kókusztej (ha nincs tejszín)
1 db vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma reszelve
1 darabka friss gyömbér reszelve
kurkuma
durvára darált színes bors
pácolódik a husi |
olaj
5 dkg kókuszreszelék
1,5 dl fehérbor
Elkészítés: Az ananászt megpucolom és hosszában levágom a torzsáról, majd feldarabolom, olyasmi formára mint a csirkemellet.
A csirkemelleket is felcsíkozom és az alábbi páclébe teszem: kókusztej, reszelt fokhagyma, reszelt hagyma, reszelt gyömbér, kurkuma , bors és só. Összekeverem és a hűtőbe teszem másnapig.
Másnap egy nagy serpenyőben vagy wok sütőben kevés olajon az ananász darabokat megpirítom, majd kiszedem egy tálba.
Ezután csipesszel vagy villával kiszedem a pácból a húscsíkokat és ezt is megpirítom a serpenyőben.
Ha elkészült a hús visszarakom mellé az ananászt és a serpenyőbe öntöm a páclét és a fehérbort, fedőt teszek rá és összepárolom.
Amikor ez is megvan a kókuszreszelékkel sűrítem be, egyet még forralok rajta , ha szükséges utána sózom.
Jázmin rizzsel tálalom.
Megjegyzés: nem raktam bele az összes ananászt, csak annyit, mint amennyi a csirkemell volt.
Mivel fogyókúrázom nagyon kevés zsiradékot használtam inkább borral öntöttem fel és állandóan kevergettem, hogy nehogy leragadjon. A kép nem túl színes, de az illata és az íze pompás volt:)) Persze ez a kombináció sütiben is nyerő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése