Spórolós mégis igen mutatós étel lesz, azért spórolós, mert a hozzávalókból nem kell mennyiség:)
SZÍNESEN TÖLTÖTT CSIRKEMELL, SONKÁVAL, SAJTTAL, PARADICSOMMAL, SPENÓTTAL:
Hozzávalók:
az alapanyagok szép színesek:) |
6 vékony szelet sonka "prosecco"
3 db koktél paradicsom
6 csíkocska scamorza sajt
só
durvára darált színes bors
oregánó
6 vékony gerezd fokhagyma
olaj
tetejére:
reszelt sajt
kevés tejföl
1 tojás
Elkészítés: Attól függően, hogy mekkora a csirkemell, vagy elfelezzük a vastagságát vagy ha kisebb akkor is elfelezzük, de akkor hosszában, hogy 6 szelet legyen, mert a sütő amiben sütöm egy 6 db-os mini kuglóf forma.
A csirkemelleket kiklopfolom, megsózom, mindegyikre teszek egy szelet sonkát, erre egy-egy gombóc fagyasztott leveles spenótot, egy fél koktél paradicsomot, egy csík scamorza sajtot és egy gerezd apróra vágott fokhagymát.
indulnak a forró sütőbe persze fólia alatt |
A mini kuglóf formát vékonyan kiolajozom, ebbe rakom a húsokat, a sütőt előmelegítem 240 C fokra és alufóliával lefedve 20 percet sütöm.
Ekkor a fóliát eltávolítom, leszívom a felesleges levet pecsenyeszívóval, mindegyikre teszek 1 kanállal a tejfölös-tojásos keverékből és mindegyikre teszek egy marék reszelt sajtot is.
Ezután a hőmérsékletet visszaveszem 180 C fokra és addig sütöm amíg a sajt szépen megbarnul.
Szívem szerint zöldséges párolt rizzsel tálalnám, de lehurrogtak a fiúk, hogy Ők sült krumplit akarnak enni hozzá, így kockára vágott sült krumplival kínáltam.
Megjegyzés:
Amilyen szép lett éppen olyan finom volt és ízlett hozzá a savanyú bébikukorica:))
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése