Nem fogok varázsolni inkább megosztom a sütemények iránti szenvedélyes lelkesedésemet, hókuszpókusz helyett pedig könnyen elkészíthető recepteket kínálok.
2011. 06. 07.
Gyümölcsös krémes tortácskák
GYÜMÖLCSÖS KRÉMES TORTÁCSKÁK :
Hozzávalók: 8 db lesz belőle
Tésztához:
3 db tojás, 3 evőkanál cukor, 1 kiskanál kakaópor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, 8 dkg margarin,
1/2 cs.sütőpor, só, kevés őrölt fahéj,
Krémhez: 2,5 dl tej, 1/2 cs tejszínízű pudingpor, 10 dkg margarin, 5 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál cukor, rumaroma ízlés szerint
Tetejére: gyümölcsök /kivi, áfonya/
Elkészítése: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és egy pici sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a cukorral és a margarinnal pár percig géppel keverem, ez idő alatt szépen kivilágosodik és felhabosodik majd beleszóróm a kakaóport, lisztet, sütőport. Hozzákeverem a tejfölt és fahéjat.
A tésztaformákat kivajazom, egy kevés zsemlemorzsával meghintem és kanállal kb. a forma 3/4 részéig töltöm. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Középső rácsra tolva, 12-14 perc alatt megsütöm, majd kifordítom a formából a tésztát és hűlni hagyom.
Leírás szerint elkészítem a fél adag pudingot úgy, hogy a margarint és a kókuszreszeléket is belekeverem. Lehúzom a tűzről, ízesítem még a rumaromával.
A tortácskák közepére kanalazok belőle, majd gyümölccsel díszítem.
Vaníliakrémes tortácska kivivel:
Tésztához: 3 db tojás, 3 evőkanál cukor, 1 cs vaníliás cukor, só, 15 dkg margarin, 1 evőkanál tejföl, 5 evőkanál liszt, 1/2 cs sütőpor,
Krémhez: 1/2 cs vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 3 kiskanálnyi cukor
Elkészítés: Hasonlóan készül mint a kakaós változat, de itt a tészta több lisztet és zsiradékot tartalmaz ezért kézzel gyúrom össze, majd a kivajazott formákba belenyomkodom a tésztát és 180 C fokon kb 12-14 percig sütöm. Kifordítom a formából, az elkészített pudingot még melegen a tésztára csurgatom, majd gyümölccsel díszítem.
Lehetne zselével áthúzni a tetejét, de nem lesz ideje megszáradni:)))
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi fok: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése