2015. 01. 29.

CSOKIS CAPPUCCINÓ TORTA

A Guszti  megkért, hogy az apukája szülinapjára csináljak egy szokásos csokitortát.  Jó, jó,de akkor mit teszek fel ide a blogra,ha mindig ugyanazt a csokitortát kéri mindenki?

Így módosítottam rajta egy kicsit, de a végeredmény finom is és tetszik is:-)

Hosszúkás formára készítettem, mert a hordozómba (Pécsre fog utazni a süti) pont ilyen méret fér el.



CSOKIS CAPPUCCINO TORTA:
Hozzávalók:
Tészta:
1 púpos evőkanál nescafe por
5 egész tojás

5 evőkanál cukor
pici só
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
5 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

Krémek:
1. Csokis:
500 ml habtejszín
50 dkg teavaj
20 dkg cukor
1 púpos evőkanál nescafe por
7 dkg holland kakaópor

2. Fehér:
250 g mascarpone krém
2 csomag vaníliás cukor
fél csomag habfixáló

Díszítéshez:
csoki levelek 
kandírozott narancshéj darabkák

Elkészítés:
A tésztához a tojásokat a cukorral, nescaféval, tejjel, olajjal, sóval géppel 10 percen át keverem, ezután belekeverem a lisztet és a sütőport.
Pont olyan lesz, mintha a tojásokat szétválasztottam volna:-)
Előmelegítem a sütőt 180 C fokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, ( a sütő saját tepsijébe) elsimítom és 12perc alatt készre sütöm.

A csokis krémhez a kakaópor kivételével minden hozzávalót egy nagyobb lábasba teszek, majd óvatosan forralom 15 percen át,kevergetve, végül hozzákeverem a kakaóport és lehúzom a tűzről, hagyom kihűlni , dermedni, majd géppel felhabosítom.

A fehér krémhez a mascarponét simán összekeverem a 2 zacskó vaníliás cukorral és a habfixálóval.

Összeállítás: A megsült piskóta lapot 3 csíkra vágom, az alsó lapot megkenem a csokis krém harmadával, erre rákenem a fehér krém felét, majd jön a második lap, ugyan ezt ismétlem, végül a harmadik lappal befedem és a maradék csokikrémmel bevonom.



Díszítem készen kapható csokilevelekkel és kandírozott narancshéj darabkákkal.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése