Ezt a sütit is sokféle gyümölccsel lehet elkészíteni, én a szilvásat választottam.
SZILVÁS-TEJFÖLÖS SÜTI:
Hozzávalók: 1 nagy tepsihez
Tészta:
20 dkg vaj
10 dkg zsír
20 dkg cukor
80-90 dkg liszt
élesztő vagy sütőpor
2 dl tejföl
reszelt citromhéj
só
1 egész tojás
1,5 kg szilva, cukor, fahéj,
tetejére:
5 dl tejföl
1 cs. vaníliás cukor
3 egész tojás
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Használhatunk száraz élesztőt vagy felfuttatott friss élesztőt illetve a fele-fele arányban élesztőt és sütőport is. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától.
180 C fokra előmelegítjük a sütőt.
A sütő saját tepsijébe (vagy egy nagyobb tepsibe) nyújtjuk a tésztát és 10 percre elősütjük.
Ez idő alatt a szilvákat felezzük, cukrozzuk és fahéjjal is alaposan meghintjük.
Tetszetősen lerakjuk az elősütött tészta tetejére. Ezután ráöntjük a felvert tojásokkal elkevert tejfölös cukros öntettel.
Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. A szeleteléssel várni kell, amíg kihűl.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése