Újabban olyan kosztosnak főzök, aki csak a hagyományos ételeket eszi meg, így most egy átlagos ízlésnek is megfelelő étel következik.
Májjal is lehet kombinálni, aki szereti, illetve bármilyen más húsfélével is elkészíthető, a szűzérmét mi nagyon szeretjük, ezért most ezzel készül:)
SZŰZÉRME GOMBÁVAL, ZÖLDBORSÓVAL CHILIVEL:
Hozzávalók:
1 csík szűzérme
1 db vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 db chili paprika (piros)
1 db paradicsom
1 evőkanál magos mustár
2 dl vörösbor
só
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors (ízlés szerint)
majoránna (ízlés szerint)
fűszerpaprika (ízlés szerint)
őrölt kömény (ízlés szerint)
olaj
0,5 kg gomba
30 dkg zöldborsó
Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, majd a vékonyabb csíkokra vágott sertés szűzérmét is hozzáadom, kevergetve pirítom, majd amikor már kifehéredett, hozzáadom a vörösbort, de csak apránként, pirítom, mint egy pörköltet.
A gombát megtisztítom és nagyobb darabokra vágom. Hozzáadom a húshoz, majd a zöldborsót is, most már sózom és fűszerezem,, ízlés szerint, végül a maradék bort is aláöntöm. Belekeverem a magos mustárt is és meghintem fűszerpaprikával.
Amikor minden megpuhult, utánaízesítek és készen is van. Párolt petrezselymes rizzsel tálalom.
Előfordul, hogy tejszínnel habarom be, de most ilyen egyszerűen készült:)
VENDÉGVÁRÓ:
KUKORICÁS-HAGYMÁS-LEPÉNYKE:
Hozzávalók:
2 db tojás
2 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
5 evőkanál kukorica
1 db apróra vágott lila hagyma
só
őrölt bors
bazsalikom
olaj
Elkészítés: Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, ízlés szerint fűszerezem, majd egy serpenyőben kevés olajat hevítek. Ebbe kanalazok 1-1 adagnyit a masszából, a kanál tetejével ellapítom és mindkét oldalát szép világos barnára megsütöm.
Még melegen reszelt sajtot hintek rá és magában is finom, de bármilyen mártogatóssal lehet fogyasztani, pl. fokhagymás tejföllel vagy paradicsomos szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése