Mindig az volt a problémám a hagymával, hogy nem volt elég száraz és nem ropogott, mert az elektromos sütővel, olajban sütve nem tudok akkora hőt produkálni, mint amekkora szükséges lenne és megszívta magát olajjal , plöttyedt lett stb. Na ez a módszer elég jó:)
Csak 3 szelet húst készítettem, mert most ketten vagyunk és én nem merek húst enni az epém miatt, közeleg a műtét, jó lenne addig kihúzni:)
hagymás rostélyos a fincsi ropogós hagymákkal:) |
HAGYMÁS ROSTÉLYOS:
Hozzávalók:
3 szelet fehérpecsenye
5 evőkanál házi lecsó (1:1 a paprika és a paradicsom meg a hagyma)
1 db vöröshagyma
mustár
őrölt bors
durvára darált színes bors
fűszerpaprika
Köret: krumpli püré
Pirított hagyma:
4-5 db vöröshagyma
liszt
sütőpapír
kevés olaj
Elkészítés: Egy kuktába teszem a házi lecsót, a vöröshagymát és addig keverem amíg a hagyma megfonnyad. Közben a hússzeleteket lemosom, már elő van készítve, megtisztítani nem kellett, bekenem mustárral, meghintem kétféle borssal és ezt is a kuktába teszem, rázogatom, majd amikor egy kicsit megkapta a hő, megszórom fűszerpaprikával, sózom, felöntöm 1,5 dl vízzel, majd lezárom és 1 órát főzöm.
a lisztezett hagyma az olajos sütőpapíron, mehet a sütőbe |
Amikor elkészült a fedőt leveszem róla és a szaftot besűrítem.
A krumplipürét epekímélés miatt most olívaolajjal készítettem és tejjel, de hagyományos módon.
A pirított hagymához a sütőt előmelegítem 140 C fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral és vékonyan még be is olajozom. A hagymákat megpucolom és zöldség szeletelőn felkarikázom, egy tálba teszem és lisztet hintve rá, a kezemmel jól átforgatom, megpróbálom az összetapadt szeleteket is szétválasztani.
már majdnem készen van |
tudom, hogy sült krumplival az igazi, de az epém miatt most nem lehet:-( |
MACSKAKIÁLLÍTÁS:
Ő Capone (talán ő lesz a papa) |
Capone Interchampion lett! |
Ő a Loyalcoon-os Vajda Erika gyönyörű baba cicája |
Ő is olyan nagyon hízelkedős, de azért uralkodó típusú macska volt. Minket nagyon szeretett, de a többi cicával éreztette a erőfölényét, ha kellett, ha nem. Mindenhonnan kitúrta őket, elette a kajájukat, de a sajátjára inkább ráfeküdt, ha már nem bírta megenni:) Olyan édes trüttyögő mütyi volt:) Rengeteg nevet aggattunk rá, mindegyikre hallgatott: trütyi, pigi malacka, amci, ramszi, mackó, kutyu, stb.
A maine coonok szerintem mindenben a leg- leg- macskák. Nagyok, szépek, értelmesek, kedvesek, komolyan mondom, hogy semmivel sem kevesebbek mint a kutyák, legfeljebb nem olyan alázatosak, de igenis értik, hogy mit akarunk tőlük, mit mondunk nekik stb. Persze 4-ből nálunk is csak 1 volt a kiemelkedően értelmes, de volt olyan szerencsénk, hogy megtapasztaltuk. Ő volt a Ramszi.
Ő is Loyalcoon de már megvan a gazdija, ugye milyen szép a fehér csíkja? |
Ő egy óriási bengáli kandúr |
ők talán oroszok voltak? |
egy szép maine coon, már a bírálatra vár |
orientális sziámi |
ez is orientális csak csokis színű |
ő is gyönyörűséges, de azért a maine coonok viszik nálam a pálmát |
egy szép nagy krém-ezüst maine coon, biztosan kandúr, mert olyan nagy:) |
a holland bíró a maine coon kölyköket bírálja |
a bíró, Capone, Ivett és egy lengyel vörös kandúr |
ilyen cicus is volt |
a nagydarab bácsi a kopasz cicusához öltözött, ezek a cicák a ketrecben fel voltak öltöztetve:) |
Loyalcoon baba, azt hiszem ő eladó, olyan édesen megadóan tűrte a bírálatot |
Azután amikor hazajöttem nekiálltam a BOUNTY sütinek, aminél szintén kipróbáltam egy huncutságot.
a krémet már reggel megfőztem |
A tepsibe tett sütőpapírt meghajtottam hosszában, így a kakaós és a sima piskótát egyenes vonalban tudtam elválasztani, ami a szeletelésnél szebb, mint amikor beleöntöm az egyiket és melléöntöm a másikat, mert akkor biztosan nem lesz arányos és egyenes.
bounty süti |
a sütőpapírt meghajtottam, elválasztásnak |
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
10 dkg kókusz reszelék
kevés rumaroma
4 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
Tészta:
6 tojás
5 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaópor
2-3 evőkanál tej
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
pici só
Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral jól kikeverem, majd hozzáadom a lisztet , sütőport és a fehérjehabot is.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A sütő saját tepsijébe a képen látható módon hosszában egy csíkot hajtok, hogy így elválaszthassam egyenesen a két színű piskótát. A kisebbik részbe öntöm először a sárga piskótának az 1/3-ad részét , ezután egy kis pohárba teszem a meleg tejet és a kakaóport, összekeverem, belecsurgatom a tésztába, elkeverem és ezt a kakaós masszát öntöm a tepsi másik részébe. Elsimítom és mehet a sütőbe 12 perc alatt megsül.
Ezután kiveszem és hagyom kihűlni, majd a kakaós részt hosszában elfelezem, így lesz alul egy kakaós lap, középen egy sárga lap és a tetejére is egy kakaós lap jön.
A krémhez a pudingot hagyományos módon megfőzöm, de teszek bele még 10 dkg kókuszreszeléket is a tejbe. Hagyom kihűlni, ha kihűlt egy kis rumot vagy rumaromát keverek bele.
A krémhez, hogy fellazítsam egy habtejszínt kevés cukorral és egy habfixálóval kemény habbá verek és ezt összekeverem a kihűlt kókuszos pudinggal.
A lapokat megkenem a krémmel, a tetejére és az oldalára is hagyok. Meghintem a tetejét kókuszreszelékkel majd egy kevés csokimázat csinálok és azzal lecsurgatom a tetejét. Készen is van.
Ezt a sütit nagyon kedvelik a gyerekek, könnyű elkészíteni, viszont nagyon fincsi:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése