Bármilyen húsból el lehet készíteni, nemcsak tarjából, pl. szűzérmével is nagyon finom. Most a csirkét nem említem, mert újabban megint nem veszek csirkét, nem szeretnék kurkumában sárgított kamu tanyasi csirkét "drágáért" venni:-( Marad a tarja, azt is szeretjük és újabban azt vettem észre, hogy a Metró Áruházban még azt is ráírják a címkére, hogy mikor vágták az állatot.
Legtöbbször ott veszem a húst, mert be van csomagolva, még nem csalódtam benne, bár a marhahús, az undorítóan néz ki.
Miért? Mert sok vérrel csomagolják, így ronda sötétbarna, (mint egy máj) de hát majd észreveszik magukat, ha nem fogy, mert én biztosan nem veszek belőle.
rácos rakott tarja |
RÁCOS RAKOTT TARJA:
Hozzávalók:
2 kg burgonya
3-4 paradicsom
3-4 paprika
3 db vöröshagyma
húsos szalonna kockára vágva
1-2 szelet tarja fejenként (csont nélküli)
375 ml tejföl
olaj
só
őrölt kömény
mázhoz:
megkenem a mázzal a húsokat |
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál olaj
só
őrölt bors
őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm, csak így natúr. Egy tálra félreteszem.
A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes méretű tepsibe beleszórom az apró kockákra vágott szalonnát, egy kevés olajat még hozzáöntök. Erre egy sor krumplit szeletelek, erre a hagymát karikázom rá, majd a paradicsomot és a paprikát vágom rá, szintén karikákra. Megsózom.
befedem egy réteg krumplival |
kézzel lenyomkodom, majd tejföllel lekenem |
megsült |
Előmelegített sütőben 50 perc alatt szépen megsül. Mielőtt felszeletelem, hagyom egy kicsit állni, ezután én 6 egyenlő részre osztottam.
Uborkasalátával vagy kovászos uborkával nagyon fincsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése