Na persze, aztán ma reggel rákérdeztem és azt mondta, hogy nem találta:-( Ezt a hiányosságot gyorsan pótolom:
A tészta egyszerű kevert tészta, néha reszelek bele almát, néha nem, van amikor a túrógombócot is variálom benne, narancs vagy citromhéjjal, attól függ mi van éppen itthon.
A túrógombócok méretét is változtatom, néha kisebbet, néha nagyobbat görgetek a tésztába.
boci süti |
BOCI SÜTI, ALMÁVAL:
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg cukor
- 1 nagy alma reszelve
- 33 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- A túrógombóchoz:
- 50 dkg túró
- 1 tojás
- 13 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja (vagy citromé)
- 4 evőkanál búzadara
Elkészítés:
Egy nagy tálban a puha margarint a tojásokkal és a cukrokkal géppel 5-6 percig keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, de mivel így már sűrű a tészta, kézzel keverjük tovább.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A túrógombócokhoz valókat összekeverjük, majd nedves kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombóckákat formálunk, ezeket szépen sorban a tésztára helyezzük, majd kb. 30 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A túrógombócokhoz valókat összekeverjük, majd nedves kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombóckákat formálunk, ezeket szépen sorban a tésztára helyezzük, majd kb. 30 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
megsült a boci süti |
Másik verzió:
Készíthetjük úgy is a tésztát, hogy a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verve a tésztához ilyen formában adjuk, de tökéletesen jó lesz a végeredmény, ha egyszerűen keverjük, én egyszer így, egyszer úgy csinálom.
Az alma azért jó bele, mert nem lesz fullasztó a tészta.
Az alma azért jó bele, mert nem lesz fullasztó a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése