2012. 03. 31.

KEDVENCÜNK A BRASSÓI APRÓPECSENYE

A Guszti szülinapjára természetesen a két nagy kedvencet csináljuk, a brassóit és a rántott húst. Tarjából.

isteni brassói




BRASSÓI APRÓPECSENYE:
kezdetben így pirul
Hozzávalók:
1,2 kg tarja
2 nagy hagyma
10 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom
1 db babérlevél (kisebb)
8 szelet bacon szalonna
8 dkg sertés zsír
himalájai kősó
sok őrölt bors
sok morzsolt majoránna 
kevés őrölt kömény
kevés fűszerpaprika
kiskanálnyi darált csípős paprika
fűszerekkel, kevés vízzel, kevergetve


2,5 kg burgonya


Elkészítés: Egy nagyobb edényben a zsíron a szalonnát és az apróra vágott hagymát megdinsztelem, erre jön a csíkokra vágott tarja, amit fehéredésig pirítok. Ezután mehet bele a zöldpaprika, paradicsom, fűszerek ízlés szerint, fokhagyma.

Percekig kevergetem, majd egy kevés vízzel felöntöm, és lefedem. Ezt a folyamatot ismételgetem 8-10  alkalommal, amíg a hús vaj puha nem lesz, de még nem esik szét. Mindig csak kevés vizet öntök alá, hogy piruljon is párolódjon is. 60-70 perc alatt elkészül.



A burgonyát megpucolom, kockára vágom és egy nagy lábosban sós vízben, forrástól számított 5 percet forralom, majd rögtön leszűröm. Nem szép, ha szétfő!

az előfőzött burgonya nem szárad szét és gyorsabban megsül


Egy olajsütőt feltöltök olajjal és ebbe sütöm ki 3 részletben a burgonyát, majd sózom és az elkészült brassói húshoz keverem.


Azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése