GESZTENYÉS-MEGGYES PISKÓTA:
Hozzávalók:
tészta, krém, meggydzsem |
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
5 evőkanál liszt
1 dl tejföl
3 evőkanál olaj
pici só
1 csomag sütőpor
krém:
25 dkg gesztenye massza
25 dkg margarin
1 kis rumaroma
a vékony tésztacsíkok közé kerül a meggydzsem |
meggydzsem
csokimáz:
3 evőkanál cukor
3 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál víz
5 dkg margarin
reszelt fehér csoki a tetejére
csokimázzal és reszelt fehér csokival |
Hagyom kihűlni, majd lehúzom róla a sütőpapírt és a széleiből hosszában 3 vékony csíkot vágok le, a maradékot pedig félbe vágom.
Így megkapom az alsó és felső piskóta lapot és 3 vékonyat, ami majd a meggyet fogja közre.
A krémhez gesztenyemasszát a margarinnal, porcukorral, rumaromával kikeverem.
szeletelhető, nekem tetszik |
A csokimázhoz valókat egy edényben felolvasztom, majd ha sima és fényes akkor rácsurgatom a süti tetejére, késsel elsimítom, reszelek rá egy kevés fehér csokit és mehet a hűtőbe dermedni.
Nagyon egyszerű, aki nem szereti a margarinos krémet, az kicserélheti tejszínhabra is, de abba bele kell tenni 1 csomag habfixálót, különben nem lesz a krémnek tartása.
Most, hogy nézegetem a képeket, annyira ronda ez az alumínium tálca, de csak ez ami olyan hosszú, hogy elfér rajta a süti. ígérem, hogy egyszer veszek már egy szebbet, de mindig elfelejtem:)))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése