Így aztán lesz zöldségleves és palacsinta: a palacsinta tésztájába teszek egy kevés vanília aromát így már sütéskor is isteni az illata:)
túrós palacsinta, barack lekvárral, megsütve |
SZURKOLÓ LEVES (MINDENT BELE) ZÖLDSÉGEKKEL:
Hozzávalók:
1 db őzgerinc húsos csont
1 db hagyma
4-5 db gomba
4-5 db kelbimbó
4-5 db sárgarépa
4-5 db vékony fehér répa
2 marék ceruza zöldbab
2 marék szárzeller
fél zöldpaprika
só
fehér
bors
fél babérlevél
4-5 szem borókabogyó
majoránna
fűszerpaprika
Elkészítés: A húsos csontot hideg vízben felforralom, a habját leszedem, majd beleteszem a hagymát, fűszereket, zöldpaprikát és 1,5 órát lassan forralom. Ezután kerülnek bele a zöldségek, újra lefedem és további 1,5 órát forralom lassan. Készen is van.
(nem főzök bele tésztát mert nagyon sűrű így is)
TÚRÓS-BARACKLEKVÁROS PALACSINTA SÜTVE:
Hozzávalók:
18 db kisütött palacsinta
a túrós megy a sütőbe, a maradék lekvárral lett töltve |
0,5 kg túró
4 dl tejföl
2+ 2 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
2 marék aranymazsola
3,5 dl baracklekvár
Elkészítés: A túrótölteléket elkészítjük (nem szoktam tojást belerakni, mert félek tőle) így a leír hozzávalókat összekeverem, ezzel megtöltöm a palacsintákat, mindegyikre még kanalazok a barack lekvárból.
megsült |
Kivajazott sütőtálba teszem, a sütőt előmelegítem 200 C fokra.
Amikor teleraktam a tálat palacsintákkal, a 2 kanál cukorral elkeverem a tejfölt, ezt rákenem a tetejére és sütőbe tolva addig sütöm, amíg egy kis színe lesz.
Várok vele egy 10 percet, mielőtt tálalom, akár szeletelve, akár darabonként is lehet.
félbevágva jobban látszik a töltelék:) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése