Cukorból most is keveset használtam, abból ízlés szerint elbír jóval többet is.
DIÓS-NARANCSOS SÜLT SAJTTORTA:
Hozzávalók:
Tésztához:
9 dkg vaj
5 dkg barna cukor
5 dkg durvára darált dió
1 narancs reszelt héja
1 egész tojás
18 dkg liszt
pici só
pici őrölt fahéj
Krémhez:
25 dkg mascarpone sajtkrém
2 dl tejföl
7 dkg barna cukor
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
2 db tojás
8 dkg vaj
10 dkg durvára darált dió
1 narancs reszelt héja és leve
őrölt fahéj
Tetejére:
8 dkg étcsoki
5 dkg fehér csoki
kevés tejszín
kevés kandírozott mogyoró
Elkészítés: Először a tésztához a puha vajat a többi hozzávalóval kézzel összekeverem, egy kicsit ragad és egy 22 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába teszem, majd egy nedves kanállal elterítem a forma méretére.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt elősütöm.
A krémhez a puha vajt a tojásokkal és a cukorral géppel kikeverem, mehet bele a tejföl, mascarpone, pudingpor, ezzel tovább keverem, végül a többi hozzávalót is belekeverem: dió, fahéj, narancslé és reszelt héja.
Az elősütött tésztára öntöm a krémet és visszatolom a sütőbe 175 C fokon legalább 1 órát sütöm.
Ha készen van hideg helyre teszem, és csak teljes kihűlés után szeletelem.
még langyosan szeleteltem a fotó kedvéért |
Finom ünnepi sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése