NYERTEM A MINDMEGETTE RECEPTVERSENYEN EGY CSOKIMŰHELY BELÉPŐT!!!!
Köszi, köszi, köszi, köszi:)))))
Az elkészült pörkölt felét lefagyasztottam, mert nagy adagot főztem. A fűszereket gazdagon használtam, így mennyiségeket nem írok hozzá, mindenki a saját ízlése szerint fűszerezi:))
BRUTÁLIS VÖRÖSBOROS MARHAPÖRKÖLT, NOKEDLIVEL:
Hozzávalók:
2,5 kg marhahús vegyesen:
nyak, lapocka, stefánia
4 db nagy vöröshagyma
5 duci gerezd fokhagyma
1 db csípős zöldpaprika
1 db TV paprika
2 db paradicsom
sertés zsír
őrölt babérlevél
őrölt kömény
őrölt fehér bors
fűszerpaprika
morzsolt majoránna
2 dl száraz vörösbor
só
Nokedlihez:
4 db tojás
kevés víz
80 dkg liszt
só
Elkészítés: A hagymákat megpucolom, feldarabolom és egy jó nagy adag zsíron megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott marhahúsokat, fehéredésig kevergetem, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom. Sózom és nem sajnálom a fűszereket, majd aláöntök először 1 dl vörösbort (nem kóficot, mert az aromaanyagai benne maradnak a szaftban), lefedem és óránként ránézek, megkeverem, majd amint szükséges a többi bort is aláöntöm. A főzést három óra után befejezem, ekkor a mennyiség a felére csökkent, viszont egy isteni vastag szaftot kaptam a puha hús mellé.
A nokedli készítés rendkívül egyszerű: Egy nagy tálba töröm a tojásokat, sózom, hozzáadom a lisztet és a vizet (először csak kevesebbet) én kézzel gyúrom össze, igaz, hogy ragad, de a kezemmel gyorsabb és egyenletesebb dolgozni. Ha nagyon száraz akkor adok még hozzá hideg vizet, akkor jó a tészta, ha ragad, nyúlik, de nem szakad el, ha kiemelem a tálból, hanem csak nyúlik, nyúlik.
Bő sós forrásban lévő vízben kifőzöm, hagyom pár percet forrni, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem és egy kevés olajon átforgatom.
a fele mennyiségből is 8 adag lett, ez már megy a hűtőbe |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése