Ennél a töltött változatnál csak zöldséget használtam a töltelékhez, hogy megint valami újat csináljak:
GOMBÁVAL, KARALÁBÉVAL SAJTTAL TÖLTÖTT KARAJSZELETEK RIZI-BIZIVEL ÉS PARADICSOM SALÁTÁVAL:
Hozzávalók:
6 vastag szelet karaj
6 nagyobb fej gomba
1 db karalábé
1 db kisebb hagyma
só
őrölt bors
kevés kakukkfű
2 db tojás
olaj
12 szelet bacon szalonna
kevés füstölt sajt
durvára darált színes bors
Rizi-bizi:
zöldborsó
mexikói zöldség keverék
hosszú szemű A rizs
olaj
só
Paradicsomsaláta:
paradicsom
újhagyma
zellerlevél
petrezselyem zöld
balzsamecet
olívaolaj
só
cukor
ecet
Elkészítés: A vastag karajszeleteket keresztben félbevágom, de nem teljesen csak annyira, hogy kinyitható legyen, megsózom és félreteszem.
Elkészítem egy serpenyőben a tölteléket: a hagymát, gombát és karalábét egészen kicsi kockákra vágom (3-4 mm) és kevés olajon, megsózva, borsozva, kevés kakukkfűvel addig párolom, amíg a levét teljesen elveszti. Ekkor ráütök két tojást, ezekkel jól elkeverem és megsütöm mint egy rántottát.
Ezt a tölteléket rákanalazom a kinyitott hússzeletekre, mindegyik tetejére egy sajt kockát teszek és egy fogvájóval összefogom.
Egy mini kuglóf sütő mind a hat rekeszét bacon szalonnával kibélelek kereszt alakban, ebbe helyezem a töltött húst, ráhajtom a szalonnát és meghintem durvára darált borssal.
210 C fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütöm 50 percet, majd leveszem a fóliát és szép pirosra sütöm. Ez kb. 20 perc még, de a hőmérsékletet itt már csökkentem 180 C fokra.
Rizi bizi: a zöldségeket kevés olajon megpirítom, majd a megmosott rizst is hozzákeverem, sózom és a rizs mennyiségének a duplája mennyiségű forró vízzel felöntöm, megkeverem, pár percig nagy lángon hagyom, majd minimálisra veszem a lángot (le is lehet zárni) és fedő alatt hagyom , hogy a rizs szemek minden nedvességet magukba szívjanak.
Paradicsomsaláta: a paradicsomot éles késsel karikákra vágom, egy tálba teszem, megsózom, hozzá karikázom az újhagymát vagy póréhagymát, a zeller zöldet és a petrezselymet, pár percig állni hagyom.
Saláta öntetet készítek ízlés szerint: víz, cukor, ecet, balzsamecet, olívaolaj. Ezzel leöntöm és már tálalom is.
Szemnek, szájnak szép:))
Elkészítési idő: előkészület 30 perc, sütés: 70 perc
Nehézségi fok: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése