TEJSZÍNES MASCARPONÉS MOKKATORTA:
Hozzávalók:
Tészta:
5 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaópor
1 dl eszpresszó kávé
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
só
Krém:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag lapzselatin
3 evőkanál cukor
1,2 dl eszpresszó kávé
reszelt csoki
rumaroma
Elkészítés: Először a tésztát készítem el, a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jól kikeverem, majd beleöntöm az erős kávét, a kakaóport végül a lisztet és a sütőport is. Beleforgatom a fehérjehabot és egy nagyobb lapos tepsibe, melyet előtte sütőpapírral kibéleltem, öntöm.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 12 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 részre vágom.
A krémhez az erős kávét a cukorral és a lapzselatinnal feloldom. Hagyom kihűlni, kevergetem, majd a mascarponét is belekeverem. Kevés rumaromát adok hozzá. A habtejszínt keményre felverem és beleforgatom a mascarponés kávés keverékbe a felét. A habtejszín másik felébe csokit reszelek és rumaromával is ízesítem.
Pár óra dermedés után szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése