2011. 09. 17.

TEJSZÍNES MASCARPONÉS MOKKATORTA 2

Egy könnyen és gyorsan elkészíthető tejszínes , mascarponés mokkatortát osztok meg. Gyors, mert lapos tepsiben készült a piskóta tészta és a krémet is hidegen keverem ki. Hasonlót már egyszer csináltam, az fehér csokit , ez a mostani keserű csokit is tartalmaz:



TEJSZÍNES MASCARPONÉS MOKKATORTA:
Hozzávalók:
Tészta:
5 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaópor
1 dl eszpresszó kávé
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor



Krém:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag lapzselatin
3 evőkanál cukor
1,2 dl eszpresszó kávé
reszelt csoki
rumaroma


Elkészítés: Először a tésztát készítem el, a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jól kikeverem, majd beleöntöm az erős kávét, a kakaóport végül a lisztet és a sütőport is. Beleforgatom a fehérjehabot és egy nagyobb lapos tepsibe, melyet előtte sütőpapírral kibéleltem, öntöm.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 12 perc alatt megsütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 részre vágom.

A krémhez az erős kávét a cukorral és a lapzselatinnal feloldom. Hagyom kihűlni, kevergetem, majd a mascarponét is belekeverem. Kevés rumaromát adok hozzá. A habtejszínt keményre felverem és beleforgatom a mascarponés kávés keverékbe a felét. A habtejszín másik felébe csokit reszelek és rumaromával is ízesítem.

A torta összeállítása: Egy tálcára helyezem az alsó lapot, erre halmozom a kávés mascarpone krémet, majd a második lap következik, erre mascarponés krémet és a tejszínes csokis habot simítom, végül a harmadik lap következik, melyre a maradék mascarponés krémet kenem. Oldalát is bevonom krémmel majd csokit reszelek a tetejére.

Pár óra dermedés után szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése