Tegnap találkoztam először ezzel a gyönyörű, illatos körtével (piros Vilmos körte), persze az ára már nem volt olyan szép (829 Ft/kg), de ebből teszek a kacsasült mellé és ennek megfelelően ízesítem.
KÖRTÉS KACSASÜLT:
Hozzávalók:
2 db kacsacomb
2 db kacsamell
1 db hagyma
2 db vilmos körte
fahéj rúd
szegfűszeg
szegfűbors
majoránna
rozmaring
só
0,5 dl félédes bor
Elkészítés:A kacsa darabokat megmosom, a bőrét bevagdosom és a fűszerekkel meghintem és ráfektetem a reszelt hagymára.
A körtét feldarabolom, majd azt is a kacsára teszem, a bort aláöntöm, lefedem és a hűtőbe teszem pár órára.
A sütőt előmelegítem 190 C fokra.
A sütőtálat letakarom alufóliával és 80 percet sütöm fólia alatt, majd leveszem a fóliát, a felesleges levet pecsenyeszívóval leszívom és visszatolom a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.
Fél óra múlva a körte szeleteket leveszem róla, hogy még egészben maradjanak és még egy kicsit sütöm tovább a kacsát.
Ha kellően megpirult, akkor krumplipürével, párolt lila káposztával és a körte szeletekkel tálalom.
Nagyon finom volt, egy baja volt csak, hogy hárman voltunk rá és még ettünk volna egy kis husit:))
Köszönöm a receptet, isteni lett a vacsora! Annyit változtattam rajta, hogy majoránna és rozmaring nem volt itthon, ezért őrölt szerecsendióval hintettem meg, szerintem így sem rossz! :)
VálaszTörlésEgészségetekre! Jó Neked, hogy vacsira tudsz ilyesmit enni. Én újabban krumplipürére vagyok utalva, mert epeműtét előtt állok.
Törlés