Már az elején azt hittem, hogy idegbajt kapok, mert vettünk egy meggymagozót, nem is kínai hanem német volt, mégsem húzta vissza a meggy szemeket, ezért minden szemet ujjal kellett tovább löknöm. Ilyenkor persze hirtelen senki sem ér rá, a Gyurka fáradt volt és elment aludni, a Guszti is nagyon benne volt valami "munkában" úgyhogy én voltam megint a "ráérős ember". De ügyes voltam és az egyik vödörrel még este kimagoztam és be is főztem.
Másnap folytattuk és délre végeztünk is. A végeredmény20 üveg befőtt és 15 üveg lekvár. Félretettem egy kisebb adag meggyet sütinek, ezt osztom meg most:
MEGGYES GRÍZES PISKÓTA KOCKA:
Hozzávalók: egy 32 x 35 cm-es kisebb tepsihez
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 cs.vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál olaj
2 evőkanál tejföl
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 cs.sütőpor
25 dkg magozott meggy
só
1 evőkanál tej
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és egy kevés cukorral kemény habbá verem majd ebbe keverem bele rögtön a búzadarát, hogy megszívja magát.
A sárgáját a maradék cukrokkal kifehéredésig, legalább 5 percig keverem géppel. Hozzáadom az olajat, tejfölt, citromhéjat és tovább keverem, majd a lisztet és a sütőport végül a búzadarás fehérjehabot is beleforgatom.
Zsírpapírral kibélelem a tepsit, ebbe beleöntöm a 2/3 részét a tésztának. A maradékhoz hozzákeverek egy evőkanál kakaóport és egy evőkanál tejet.
Egy csőrös habzsákba töltöm ezt a kakaós tésztát és csíkokkal berácsozom a tepsiben lévő tésztát.
A meggy szemeket eloszlatom a tetején.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után kockára vágom.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése