A későbbiekben majd felteszem azt a sütit is amivel nyertem : Ez egy három ízű párizsi krémmel töltött, három színű piskótával készített torta volt.
A készülék azóta is jól szolgál, a kenyér sütést ugyan már meguntuk ,de minden kelt tésztát, pizzatésztát, lángos tésztát, bejgli tésztát ebben a gépben keverek ki és kelesztem is készre. 1,5 óra alatt megvan és mivel tényleg sokat sütök , valóban nagy segítség.
A pizzát én mindig krumplival dúsított tésztából csinálom, az alábbiak szerint:
PIZZA: SONKA-GOMBA-PORÉHAGYMA-KUKORICA feltéttel
Hozzávalók: 2 nagy tepsihez
Tészta:
1 kg finomliszt
0,5 kg főtt áttört áttört burgonya
1 dl olaj
1 cs száraz élesztő
2 dl langyos tej
1 dl tejföl
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1 kiskanál oregánó
Feltét:
12 szelet gépsonka feldarabolva
12 db gomba
1 szál póréhagyma
1 dob. konzerv kukorica
paradicsomszósz , oregánó, só, ízlés szerint és reszelt sajt a tetejére.
Elkészítése: Kenyérsütőgépbe tesszük sorba az alapanyagokat, alulra a nedves, felülre a száraz hozzávalókat, majd 1,5 órás keverő és kelesztő programra állítjuk. Ha nem kenyérsütőbe készítjük, akkor dagaszthatjuk kézzel, géppel, kelesszük letakarva fél órát, amíg egy ruganyos, de puha tésztát nem kapunk. Lisztezett asztalra borítjuk és két felé választjuk.
A sütőt már most kapcsoljuk be, mert magas hőfokon kell sütni a pizzát, kb. 240-250 C fokon.
Kézzel kilapogatjuk a tésztát, majd nyújtófával a megfelelő méretűre nyújtjuk. A tepsiket vékonyan kiolajozzuk. Ebbe fektetjük a tésztát, megkenjük paradicsomszósszal. Ezután villával megszurkáljuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Elterítjük rajta az feldarabolt, sonkát, póréhagymát, gombát, megszórjuk kukoricával, sóval, meghintjük egy kis oregánóval, legvégül reszelt sajttal.
Ha a tűzhelyünk elérte a szükséges 240 C fokos hőmérsékletet, középső rácson kb. 15 perc alatt készre sütjük.
sonka-gomba-lila hagyma |
A kisült sonkás gombás póréhagymás kukoricás pizza 2012.01.08. Mai sütés |
Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése