2013. 04. 28.

BURGUNDI MARHALÁBSZÁR, KRUMPLIPÜRÉVEL ÉS MEGGYES-SZILVÁS TARKA PISKÓTA

Ez az étel sem saját ötlet, többféle receptet lehet találni a net-en,  elolvasgattam és  ezt a verziót találtam a legszimpatikusabbnak:

Kuktában készült, hogy ne kelljen 3 órát főzni, - mert időm az nincs ennyi- , de ettől függetlenül kellemes lett a végeredmény.


Burgundi marhalábszár


BURGUNDI MARHALÁBSZÁR :
Hozzávalók:

1 kg marhalábszár, megtisztítva

2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 kg gomba negyedelve
0,7  kg sárgarépa falatokra vágva
0,2 kg kockázott bacon
olaj
őrölt babérlevél
őrölt színes bors
rozmaring
kakukkfű
3 evőkanál paradicsompüré

chili paprika
0,6 dl testes vörösbor

Elkészítés: Kuktában megpirítom a bacont, majd kiszedem és a felkockázott, megtisztított marhalábszárt lisztben megforgatom és a kisült zsírban megpirítom.

pár perc forralás után kerül rá a teteje a kuktának

Ezután adom hozzá a a hagymát és a fokhagymát, tovább pirítom, majd jöhet a többi hozzávaló, vöröshagyma, fokhagyma, gomba, sárgarépa, paradicsompüré. Fűszerezem ízlés szerint, hozzáöntök majdnem egy egész üveg testes vörösbort.



Forralom egy pár percet, majd lezárom és 50 percet főzöm a kuktában.

Krumplipürével tálalom.




MEGGYES-SZILVÁS TARKA PISKÓTA:
Hozzávalók:

6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

1 evőkanál kakaópor
1 dl tej

1 csomag sütőpor
1 üveg magozott meggybefőtt
pár szem felezett szilva

Elkészítés: Egy tálban az egész tojásokat a cukorral 10 percen át keverem géppel. Ezután hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd elfelezem a tésztát és az egyik feléhez még hozzáadom a kakaóport és a tejet. Kicsit elkeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe először a kakaós piskótát, majd a sárga piskótát öntöm, elsimítom és kirakom a gyümölcs szemekkel.



Előmelegített 180 C fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése