2013. 03. 23.

BAKONYI CSIRKEMELL, AZAZ GOMBÁS-ZÖLDBABOS CSIRKEMELL

Nagyon szeretem a szaftos, tejfölös husikat és a nokedlit is, így most egy ilyen étel következik.
Ceruza bab van itthon, de lehet rendes zöldbabot is használni hozzá. Chilit azért teszek bele, mert a "kosztos" szereti, ha egy kicsit csípősebb:)


Bakonyi csirkemell, gombás-zöldbabos, nokedlivel
Ezt a fenti adagot rögtön bekebeleztem, hát eszméletlen finomra sikerült:)


BAKONYI CSIRKEMELL, GOMBÁVAL, CERUZABABBAL:
Hozzávalók:
2 egész csirkemell filé
1 nagy vöröshagyma
alapanyagok
2 db piros chili paprika
4 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
35 dkg gomba
30 dkg ceruzabab
olaj

4 szelet bacon
majoránna ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
fűszerpaprika
1,5 dl bor
4,5 - 5  dl tejföl
kevés liszt

Köret: nokedli



Elkészítés:
Az alapanyagokat előkészítem, feldarabolom a húst, hagymákat, zöldségeket, szalonnát, bekeverem a nokedli tésztát.

a hús, hagymák, paprikák, paradicsom, szalonna


hozzáadom a gombát és a ceruzababot, fűszerezem
Egy nagyobb serpenyőben olajon először a húst pirítom meg, majd sorban hozzáadom a szalonnát, hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát és lefedve párolom.

itt már minden benne van:)
Ezután fűszerezem, majd ráöntöm a bort, belekeverem a gombát és a ceruzababot. Ismét lefedem és puhára párolom. Újra fűszerezem, most már a pirospaprikát is belekeverem.




A tejfölben elverek egy kevés lisztet és az egészet behabarom vele, majd pár percig még rotyogtatom, és készen is van.
jó sok tejföllel szeretjük:)


igazán fincsi volt:)


A kifőzött nokedlivel tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése