Kétféléből is választhatott, ribizlis-mascarponés süti vagy répatorta volt a kínálat és Ő a répatortát választotta. Persze egy kis narancsos mascarpone krémet azért csinálok hozzá, hogy még finomabb legyen.
répatorta, narancsos-vaníliás mascarpone krémmel |
RÉPATORTA, NARANCSOS MASCARPONE KRÉMMEL:
Hozzávalók:
az alapanyagok a tésztához |
6 db tojás
4 db sárgarépa durvára reszelve
20 dkg dió durvára darálva
6 evőkanál barna cukor
5 evőkanál liszt
1,5 dl olaj
őrölt fahéj ízlés szerint
őrölt gyömbér ízlés szerint
őrölt zöld kardamom ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 evőkanál holland kakaópor
kevés só
Krémhez:
25 dkg mascarpone krém
2 db narancs reszelt héja
rumaroma
1 csomag főzős vanília puding
0,5 l tej
3 evőkanál cukor
Elkészítés: Egy nagyobb tálba ütöm az egész tojásokat, hozzáadom a cukrot, sót és géppel jól kikeverem, ez legalább 10 perc keverést jelent.
mehet a sütőbe, minimum 1 órára |
Ezután hozzáadom a többi hozzávalót és keverőlapáttal vegyítem, a végén egy sűrű masszát fogok kapni.
a krémhez a puding elkészült, ha kihűlt belekeverem a mascarponét is |
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Kibélelek egy normál kerek tortaformát alufóliával vagy sütőpapírral (én az előbbivel) és ebbe öntöm a masszát, majd betolom a sütőbe és kb 60 perc alatt készre sütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is megsült-e. Ha igen, akkor rácsra borítom és hagyom kihűlni.
megsült és felvágva látszik milyen szép rusztikus a belseje |
A krémhez a vaníliás pudingot a leírás szerint megfőzöm. Amikor elkészült belereszelem a két megmosott narancs héját és adok hozzá egy kevés rumaromát. Hagyom kihűlni, majd amikor lehűlt, belekeverem géppel a mascarpone krémet.
A kihűlt tésztát 3 felé vágom, a krémmel megtöltöm, majd a maradékkal bevonom az egész tortát.
Színezett kókuszreszelékkel díszítem, mert a mascarpone krémet nehéz díszíteni, mivel a nedvessége oldja, bármit rakok rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése