Most pl. átmentünk ez idő alatt a szomszédba Katalin napot köszönteni.
Tanyasi csirkét vettem, bár drágább, de még elhiszem, hogy ez talán valamivel egészségesebb.
majoránnás csirke, kukoricás rizzsel |
MAJORÁNNÁS SÜLT CSIRKE, KUKORICÁS RIZZSEL:
sütés előtt |
1 egész csirkemell
2 csirkecomb
1 csirke szárny
4 evőkanál házi lecsó
só
durvára darált színes bors
majoránna
kukoricás rizs:
3 dl kukorica
3 dl rizs
6 dl víz
petrezselyem levél
őrölt bors
só
Elkészítés: A csirkét megmosom, befűszerezem. A hőálló tepsi aljára teszem a lecsót, erre fektetem a fűszeres csirke javát, majd lefedem szorosan alufóliával és 230 C fokra előmelegített sütőbe tolom.
1,5 órát sütöm, amikor leveszem a fóliát róla és ropogósra sütöm a bőrét is, ez további 15 perc.
elkészült |
üveg edényekbe szoktam szétosztani, ha rögtön nem esszük meg |
A kukoricás rizshez a megmosott rizst kevés olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítom, majd belekeverem a kukoricát, sózom, borsozom, meghintem petrezselyem levéllel és felöntöm kétszer annyi mennyiségű meleg vízzel.
Lassú tűzön párolom, fedő alatt, amíg elkészül.
A képeken a szárnyát már ne keresse senki, mert a tepsiből kiettük:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése