2012. 11. 25.

MAJORÁNNÁS SÜLT CSIRKE

A tepsiben sült ételeknek az a nagy előnye, hogy csak elő kell készíteni és amíg sül, ez 1-2 óra is lehet, addig egy csomó más dolgot is tudok csinálni:)

Most pl. átmentünk ez idő alatt a szomszédba Katalin napot köszönteni.

Tanyasi csirkét vettem, bár drágább, de még elhiszem, hogy ez talán valamivel egészségesebb.



majoránnás csirke, kukoricás rizzsel

MAJORÁNNÁS SÜLT CSIRKE, KUKORICÁS RIZZSEL:
sütés előtt
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
2 csirkecomb
1 csirke szárny
4 evőkanál házi lecsó

durvára darált színes bors
majoránna

kukoricás rizs:
3 dl kukorica
3 dl rizs
6 dl víz
petrezselyem levél
őrölt bors



Elkészítés: A csirkét megmosom, befűszerezem. A hőálló tepsi aljára teszem a lecsót, erre fektetem a fűszeres csirke javát, majd lefedem szorosan alufóliával és 230 C fokra előmelegített sütőbe tolom.
1,5 órát sütöm, amikor leveszem a fóliát róla és ropogósra sütöm a bőrét is, ez további 15 perc.


elkészült


üveg edényekbe szoktam szétosztani, ha rögtön nem esszük meg


A kukoricás rizshez a megmosott rizst kevés olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítom, majd belekeverem a kukoricát, sózom, borsozom, meghintem petrezselyem levéllel és felöntöm kétszer annyi mennyiségű meleg vízzel.
Lassú tűzön párolom, fedő alatt, amíg elkészül.


A képeken a szárnyát már ne keresse senki, mert a tepsiből kiettük:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése