Ez úgy történt, hogy eredetileg nem akartam ezt a receptet feltenni, gondolván, hogy annyira egyszerű, de amikor a Guszti hazajött és megette (sokáig dolgozott és már este volt) bejött és azt mondta, hogy ez annyira finom volt, mint egy bolognai, csak csirkével. Igaza is volt, mert hasonló volt a fűszerezése, mint amit a bolognai szósznál szoktam alkalmazni.
A tükörtojás süti, pedig csak úgy néz ki mint egy tükörtojás, mégis süti:)
olaszos paradicsomos csirke nokedlivel |
Hozzávalók:
fejenként 1 csirkecomb
fél szál póréhagyma szeletelve
3 evőkanál házi lecsó
olaj
zeller levél aprítva
szárzeller vékonyra szeletelve
4-5 db gomba, pucolva, negyedelve
1 doboz darabos paradicsom konzerv
oregánó ízlés szerint
1 mokkáskanál durvára darált színes bors
fél mokkáskanál őrölt babérlevél
só
1-2 kiskanál cukor
fél mokkáskanál tárkony
Köret:
nokedli
üvegtálakba szoktam porciózni, amikor elkészült és azonnal nem esszük meg |
Ennyi idő alatt a felesleges víz elpárolgott, , a hús tökéletesen puha, a szósz pedig kellően sűrű.
Nokedlit készítettem köretnek, de főtt tésztával is kiváló:)
tükörtojás süti |
ÉDES TÜKÖRTOJÁS SÜTI:
Hozzávalók:
40 dkg friss tönkölylisztes linzertészta
40 dkg ricotta savó sajtkrém
1 nagy narancs reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
9 dkg cukor
2 tojás
pici rumaroma
1 doboz őszibarack konzerv vagy befőtt
Elkészítés:
A tésztát 4 mm-re kinyújtjuk, és 6 darab kivajazott tésztakosárkát a tésztára fordítva kiszúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kosárkákat tepsire téve kb. 10 percig sütjük. Kifordítjuk a formából és visszatesszük a tepsire.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kosárkákat tepsire téve kb. 10 percig sütjük. Kifordítjuk a formából és visszatesszük a tepsire.
A ricottát 2 kanál cukorral, narancshéjjal, vaníliás cukorral, rumaromával és a tojássárgákkal összekeverjük, és a kosárka közepére kanalazzuk. Mehet vissza a sütőbe kb. 8 percre. Ez idő alatt a maradék cukorból és a tojások fehérjéből kemény habcsókot keverünk.
Kivesszük a kosárkákat, rákanalazzuk a habot, és visszatoljuk a sütőbe, de már csak 150 fokon, lehetőleg légkeverésen 10 percig sütjük. Újra kivesszük, és a habok tetejére teszünk egy fél őszibarackot. Ha azt szeretnénk, hogy valóban hasonlítson a tükörtojásra, le kell faragni a barackok vastagságából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése