Mindig olyan nehezen veszem elő a tésztagépet, pedig tudom, hogy tök egyszerű és nem is kell sokat mosogatni, meg 35 perc alatt tutira elkészülök, nem értem miért berzenkedek mindig:)
Aztán meg mikor tegnap mondtam a Gusztinak, hogy mi a tervem, valahogy nem repesett az örömtől, így nyitva hagytam a kérdést, tele a hűtő, majd csak kialakul valami. Nos ez lett belőle:
karajszeletek gombás töltelékkel, brokkolis krumplipürével |
KARAJSZELETEK GOMBÁS TÖLTELÉKKEL, BACONBE TEKERVE:
pirul a gombás töltelék |
fejenként 1-2 szelet karaj kiklopfolva
0,5 kg gomba
negyed szál póréhagyma
só
őrölt bors
2 dl darabos paradicsom konzerv
oregánó
őrölt babérlevél
2 kiskanál cukor
kevés reszelt sajt
szeletelt bacon
olaj
a krumplit együtt főzöm a brokkolival |
Köret:
1 kg burgonya
0,5 kg brokkoli
só
4-5 dl tej
olívaolaj
Elkészítés: Egy serpenyőben a karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpirítom, hozzáadom feldarabolt gombát, sózom, borsozom, fűszerezem és belekeverem a paradicsomkonzervet. Közepes lángon addig pirítom, amíg a gomba a leve elpárolog.
gombás tölteléket és sajtot teszek rá |
közelebbről a gombás töltelék |
betekerve a husik |
a krumplit áttöröm, olívaolajat adok hozzá |
elkészült a brokkolis krumplipüre |
210 C fokon 1 órát sül a hús |
amikor megsült, a fóliát szétvágom |
fincsi volt:) |
És akkor jöjjön a mai Bounty süti:
Bounty süti |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése