málnás-túrós-habos süti |
felszeletelem mert így könnyebben elfér a hűtőben |
Hozzávalók:
22 cm-es és 26 cm-es tortákhoz
(a mennyiségek felezhetők)
Tészta:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
1 dl joghurt
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
pici só
Túró töltelék:
0,5 kg túró
a kisebbik süti |
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
Tetejére:
30 dkg málna (fagyasztott)
4 tojás fehérje
7-8 dkg porcukor
pici ecet
Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrom és egy kikent tortaformába nyomkodom úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra és a tésztát elősütöm 10 perc alatt.
megsült most kerül rá a hab |
Ezután a keményre vert fehérjehabot habzsákba töltöm és körbe feldíszítem a sütit, lehetne rácsosan is. Majd a hőmérsékletet visszaveszem 90 C fokra és légkeveréssel a habot 35 perc alatt megszárítom rajta.
Kihűlés után veszem le róla a karimát és szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése