2012. 07. 24.

TEMESVÁRI ZÖLDBABOS SERTÉSTARJA, NOKEDLIVEL

Hagyományos, szaftos húsos étel következik, mert napok óta nokedlit szeretnék enni:) Persze nekem jó lett volna egy sima tojásos nokedli is, de a fiúk kedvéért húsosban kellett gondolkodnom.




temesvári sertéstarja, nokedlivel

TEMESVÁRI ZÖLDBABOS SERTÉS TARJA:
Hozzávalók:
hirtelen megsütöm a hús szeleteket


fejenként 1-2 szelet sertés tarja
1 db vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 szép paradicsom
8 dkg húsos kolozsvári szalonna
olaj
4 dl tejföl

őrölt bors
őrölt kömény
majoránna
fűszerpaprika
liszt
fűszerezés után 45 perc alatt puhára párolom
50 dkg zöldbab


nokedlihez:
4 db tojás

60 dkg liszt
víz


Elkészítés: A tarját vékonyabb szeletekre vágom és egy nagyon kicsit kiklopfolom, majd meghintem sóval és liszttel mindkét oldalát.

Egy nagyobb serpenyőben a szalonna kockákat és az apróra vágott hagymát kissé megpirítom, majd hozzáadom a hússzeleteket és hirtelen átsütöm mindkét oldalát.

Ezután adom hozzá az apróra vágott paprikát és paradicsomot, a reszelt fokhagymát, majd fűszerezem a sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és fűszerpaprikával.

behabarás után készen van
Pár perc után hozzáadom a feldarabolt zöldbabot, majd felöntöm 3-4 dl vízzel, lefedem és puhára párolom. Ez 45 percet vesz igénybe.

fincsi nokedli:)
Ezután leveszem a fedőt róla a tejfölben elkeverek 2 kanál lisztet csomómentesre, majd behabarom vele a szaftot.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése