Majdnem egy kaptafára készülnek a leveseim, a fűszerezés szokott változni, pl. az ananászba tettem kardamom magot is, van amikor a szilvát vörösborral készítem illetve van amikor ánizst is rakok bele, de az alap leves az ilyen:
sárgabarack, vilmoskörte, szilva |
a meggyleves, ugyanígy készül |
fűszeres ananászleves |
gyömbéres málnaleves részletesen 2012.07. bejegyzéseknél |
HIDEG GYÜMÖLCSLEVES: SÁRGABARACKKAL, VILMOSKÖRTÉVEL, SZILVÁVAL:
Hozzávalók:
ízlés szerinti mennyiségben:
12-15 db sárgabarack (magozott)
6 db pink vilmoskörte (illatos legyen)
10 db szilva (magozott)
fél csomag vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál fruktóz (jó a cukor is)
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1 citrom reszelt héja és leve
pici só
Elkészítés: A gyümölcsöket megmosom, kimagozom vagy kicsumázom, a körtének a héját is levágom, majd kisebb kockákra vágom őket.
Egy edényben vizet forralok, amibe rögtön bele teszem a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat, citrom levét, vaníliás cukrot, sót és a cukorfélét is.
Mikor elkezd forrni, csak akkor teszem bele a gyümölcs kockákat. Közben a tejszínben elkeverem a pudingport és ezt is hozzáöntöm a leveshez. Pár percet forralom, majd jeges-vízfürdőben kihűtöm.
Citromfű levélkével díszítve, hidegen tálalom.
ez még az ananászleves, de mindegyiket így csinálom:) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése