Otthon úgy csináltuk, hogy a tojáshabot külön kemény habbá vertük és ezután kevertük a túróhoz, de szerintem ennek nincs jelentősége, a lényeg azon van, hogy hagyjunk elég időt a darának, hogy jól megszívja magát és ne a főzővízbe kelljen megdagadnia, mert ettől esik szét a gombóc.
TÚRÓGOMBÓC MÁK BUNDÁBAN:
Hozzávalók:
főnek a túrógombócok |
2 dl búzadara
4 db tojás
pici só
2-3 evőkanál mák (darálva)
3-4 evőkanál porcukor
2-3 dl tejföl
cukor
Elkészítés: Egy tálban a túrót, búzadarát és tojásokat a sóval jól összekeverem, lefedem és a hűtőben hagyom legalább fél napot, hogy a dara jól megszívja magát.
Egy nagyobb lábosban sós vizet forralok, ebbe kézzel közepes méretű gombócokat formálok, majd amikor feljött a víz tetejére, még 2-3 percig hagyom forrni, azután szűrőkanállal kiszedem és megforgatom őket a darált mák és porcukor keverékében.
Kevés cukorral elkevert tejfölt is teszek a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése