Az arányokra figyelni kell, hogy az ízek harmonikusak legyenek és az édes ízek ne domináljanak túlságosan.
Nagyon szeretem az ehhez hasonló könnyű ételeket amik szemnek és szájnak is tetszetősek:)
pirított-pácolt csirkemell csíkok ananásszal-zöldségekkel-kókusszal-tejszínnel |
ugyan az, de ezt ettem én:) |
Hozzávalók:
pác:
olaj
szójaszósz
3-4 gerezd fokhagyma reszelve
1 kis vöröshagyma reszelve
curry por
ujjnyi gyömbér reszelve
őrölt fehér bors
darált chili
1 egész csirkemell
1 db friss ananász fele
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor vagy méz
3-4 dkg kókusz reszelék
3-4 dl mediterrán zöldség keverék
2 dl tejszín
vajon karamellizálom az ananász kockákat |
őrölt gyömbér
Köret:
3 dl rizs
Elkészítés: A csirkemellet lefejtem a csontról és vékonyabb csíkokra vágom. A pácot elkészítem egy fedeles tálba, összekeverem a csirkemellel, lefedem és hűtőbe teszem másnapig.
Az ananászt megpucolom és levágom a középső torzsa részéről. Kisebb kockákra vágom, majd a felét 4 dkg vajon egy evőkanálnyi cukorral karamellizálom. Folyamatosan keverem, hogy le ne égjen.
már pirul a csirkemell |
zöldségekkel, kókusszal és tejszínnel felöntve, csak a végén adom hozzá az ananászt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése