A mennyiségekkel most zavarban vagyok, mert egyáltalán nem mértem semmit. De palacsinta tésztát mindenki tud csinálni, a lényeg, hogy kicsit sűrűbbet készítsünk és finoman reszeljük bele az almát. Az ánizsból is tettem bele egy picit, mert ha keveset használunk, az nagyon finom tud lenni:)
almás palacsinta, fahéjas vanília krémmel-pudinggal |
ALMÁS PALACSINTA, FAHÉJAS VANÍLIA KRÉMMEL:
Hozzávalók:
ánizsos, almás, vaníliás tészta |
1 csomag vanília pudingpor
6 dl tej
1 kiskanál őrölt fahéj
2 evőkanál cukor
Palacsinta:
2 tojás
kb. 20 dkg liszt
2 evőkanál olaj
csipetnyi ánizs mag
csipetnyi só
1-2 alma finomra reszelve
kevés vanília aroma
kb. 4 dl tej
csipetnyi szódabikarbóna
csipetnyi őrölt fahéj
Elkészítés: Először a pudingot főzöm meg, amibe teszek egy kiskanálnyi őrölt fahéjat és az előírásnál több tejet, hogy folyósabb legyen.
Ha elkészült, hagyom kihűlni, néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
A palacsinta tésztát is elkészítem, a végén belereszelem az almát is.
A szokásosnál vastagabb palacsintákat sütök, majd a vaníliás-fahéjas krémmel megkenem, csurgatok a tetejére is.
Jó étvágyat!
Ez is almás palacsinta, de most csak egymásra raktam a lapokat , meghintettem fahéjas porcukorral, elfeleztem, így olyan lett, mint egy torta és úgy is szeleteltem.
almás palacsinta |
almás palacsinta csak fahéjas cukorral meghintve minden lap |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése