A fűszerezése enyhén csípős és édes, a zöldségek ropogósak, a hús pedig puha és szaftos. Wok tésztával egyszerűbb, mert azt közvetlenül bele lehet keverni és 3 perc alatt megpuhul, de lehet üvegtésztát vagy másféle tésztát esetleg rizst is használni.
sertésszűz wokban pirítva, ananásszal, zöldségekkel, tésztával |
SERTÉSSZŰZ-ANANÁSSZAL-KÍNAI-ZÖLDSÉGEKKEL:
pácolt hús, zöldségek, ananász, a tejszín nem is kellett |
1-2 csík sertésszűz
Pác:
5-6 gerezd fokhagyma
olaj
mild curry por
friss reszelt vagy szárított gyömbér
borskeverék
0,5 kg kínai zöldségkeverék (fagyasztott)
2 db sárgarépa
2 db fehér répa
1 doboz ananász konzerv
1 maréknyi szárzeller
1 db vöröshagyma
még pirulnak a hozzávalók:) |
só
szójaszósz
durvára darált színes bors
gyömbér
chili por
1 csomag wok tészta
olaj
Elkészítés: A sertésszüzet vékony csíkokra vágjuk és pácot készítünk: az olaj, reszelt fokhagyma, curry por, reszelt gyömbér és borskeverék összekeverésével. Ebbe tesszük a húscsíkokat, elkeverjük és lefedve a hűtőbe tesszük a másnapi felhasználáshoz.
A zöldségek közül a kínai fagyasztott zöldséget még reggel kivesszük és egy tányérban hagyjuk felengedni. A többi zöldséget megtisztítjuk és vékony egyforma csíkokra vágjuk.
Wok serpenyőben (ha az nincs egy lapos de magas falú serpenyőben) olajat forrósítunk és az olajos páccal együtt a húscsíkokat megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zöldségeket (először a keményebbeket), majd a felengedett kínai zöldségeket is belekeverjük.
Az ananászt leszűrjük (de a leve is kell) és hozzáadjuk ezt is a zöldségekhez és a húshoz, majd a levét is beleadagoljuk, de csak apránként, óvatosan kevergetve.
A hőmérséklet végig maradjon magas fokozaton.
Ízesítjük még sóval, szójaszósszal, borskeverékkel, gyömbérrel, chilivel és ha szükséges még curry porral.
Legvégén a tésztát keverjük bele, erre még öntünk a leírásnak megfelelően 2 dl vizet, és lefedjük egy pár percre. Átkeverjük és készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése