Mostanában rákaptunk a tarjára. Olyan jó ez hús, nem olyan száraz, mint a karaj ezért könnyebb jó kaját csinálni belőle.
Fűszeres tarját sokszor csinálok, bármilyen köret jó hozzá, rizs, krumpli, főzelékek.
FŰSZERES TARJA TEPSIBEN:
Hozzávalók:
6-8 szelet tarja
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 db zöldpaprika
1-2 db paradicsom
durvára darált színes bors
fokhagymás borskeverék
őrölt kömény
só
kakukkfű
20 dkg sertés zsír
1-2 dl bor
Elkészítés: A tarját 1 cm-es szeletekre vágom, mindkét oldalukat befűszerezem, sózom. Egy magasabb falú tepsibe teszem a zsírt, erre fektetem a húsokat, majd megszórom apróra vágott hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal.
Aláöntöm a bort és előmelegített 210 C fokos sütőben, alufóliával szorosan lefedve, 70 percet sütöm. Ezután lehúzom az alufóliát és további 15-20 perc alatt zsírjára sütöm. Készen is van.
Szeretek tepsiben sütni akkor, ha egyéb dolgom is van, mert csak odateszem és magától elkészül.
Petrezselymes burgonyával és uborkával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése