Jót tesz neki, ha 1 nappal előbb elkészítjük, mert akkor az ízek összeérnek és a színe is csodálatosan szép lesz.
grillezett, pácolt, szűzpecsenyével |
RÓZSASZÍN SALÁTA: CÉKLÁVAL, ALMÁVAL, BURGONYÁVAL és GRILLEZETT SZŰZPECSENYÉVEL:
Hozzávalók:
1-2 db ropogós (Braeburn) alma
4-5 db burgonya
7-8 db bébi cékla (ecetes)
1 db lila hagyma
1-2 marék retek csíra
1/3 kígyóuborka
4,5 dl tejföl
1,5 dl majonéz
mustár
ecet
só
cukor
durvára darált színes bors keverék
1-2 csík szűzpecsenye
páclé:
olaj
fokhagyma
borskeverék
bazsalikom
Elkészítés:
A szűzpecsenyét feldarabolom, majd a pácot elkészítem, ebbe annyi olajat öntök, hogy a belemártott húsokat ellepje, lefedem és másnapig hűtőben hagyom.
A krumplit megpucolom és apróbb kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm és leszűröm. Hagyom kihűlni. (nem szép ha szétfő ezért elég neki 5-6 perc)
Egy tálban a tejfölt, majonézt, ecetet,mustárt és az ízesítőket összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott lila hagymát, a vékony kockákra vágott almát (a héját nem vágtam le), kígyóuborkát és a leszűrt, apró kockákra vágott bébicéklát.
formába kanalaztam |
Retekcsírával meghintem és a hűtőbe teszem legalább pár órára.
A szűzérméket kontakt grillen pár perc alatt kisütöm, megsózom és a salátával tálalom.
Jól esik ilyen melegben, almás , hideg salit enni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése