Na jó, semmi extra, mindenből csak egy pici kell, de sokféle pici:)
A spenótos metélt reggel jutott eszembe, mert először a spenót gombócokat is a húshoz terveztem adni, de aztán meggondoltam magam.
A végeredményhez nem kell semmit hozzáfűzni, elég a képet megnézni.:)
Időben a tészta 40 perc volt a hús szintén 40 perc.
SZÍNES SZŰZBATYU, SPENÓTOS SZÉLES METÉLTTEL:
Hozzávalók:
a spenótos tésztához:
10 dkg leveles spenót
3 tojás
33 dkg liszt
só
4 gerezd fokhagyma
vaj
a szűzbatyuhoz:
1-2 csík sertés szűz
12 szelet bacon
6 szelet füstölt sonka
12 db mozzarella golyó
6-12 db gomba
ananász
12 karika póréhagyma
5-8 dkg reszelt trappista sajt
6-12 db koktél paradicsom
só
durvára darált színes bors
Elkészítés: Először a tésztát készítem el: A fagyasztott spenótot 1 percre mikróba teszek, hogy kiengedjen. Összekeverem a tojásokkal, liszttel, sóval, reszelt fokhagymával és kézzel tésztát gyúrok belőle. Ha kell még picit lisztezem, hogy elváljon a tál falától.
csak 2-3 percet kell forralni |
Egy nagyobb lábosban sós, olajos vizet teszek fel forralni. A tésztát 5-6 db-ra vágom és a kilapított korongokat a tésztagépen 1-4 fokozatig, fokozatonként 2-3-szor átengedem, hogy sima legyen. Ha szükséges lisztezem, hogy ne ragadjon, majd késsel felszeletelem és a forró vízben pár perc alatt megfőzöm.
leszűrve és vajon átforgatva várja, hogy megegyük:) |
Leszűröm, majd kevés vajon átforgatom, lefedem a tálalásig.
mindenből egy pici kell:) |
A húshoz egy 12 db-os muffin formát használok. A bacon szalonnát elfelezem és mindegyik formába teszek szalonnát is , majd a füstölt sonkát is elfelezem és abból is teszek mindegyikbe. Ezután vékonyra felszeletelem a szűzérmét, 24 szeletre lesz szükségem.
ananász, gomba, sajtok, koktél paradicsom, nyammiii.. |
A formába nyomok 1-1 szelet szűzérmét, meghintem sóval, erre rakok 1-1 karika póréhagymát, majd a gomba, ananász darabkák, koktél paradicsom és a mozzarella golyó következik.
befedem amennyire tudom a szalonnával és lefedve mehet a forró sütőbe |
Meghintem durvára darált színes borssal, ráteszek mindegyikre még 1 szelet szűzérmét, erre került a reszelt trappista sajt, végül ráhajtom a lelógó szalonnát, lefedem alufóliával és előmelegített sütőbe 230 C fokon 20 percet sütöm.
megsültek a szűzbatyuk vagy falatok |
Ezután a fóliát leveszem róla és további 20 percet sütöm, hogy a teteje megpiruljon és a levet is elpárolja amit engedett.
könnyű, finom, ünnepi, különleges |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése