Már készen van, mehet az üvegekbe:) |
Többször kandíroztam már narancshéjat, de azt hiszem, hogy ez a mostani a legjobb. Rengeteg narancshéj volt a múlt héten, mivel a Guszti az idei utolsó párlatfőzést narancs-banán keverékéből fogja főzni. Kár lett volna a sok finom narancshéjért, így egy 5 l-es lábasnyi mennyiséget megmentettem belőle.
tegnap megvettük a fenyőt, így ma ezt is összeraktam pár leeső ágból és a tavalyi adventi tartósabb darabjaiból |
NARANCSHÉJ KANDÍROZÁSA:
Hozzávalók:
narancshéj
cukor
1 hétig állt az erkélyen, most kisebb darabokra vágom |
A szokásos módon kezdtem neki, a narancshéjat sima vízben feltettem forrni, majd pár perc múlva az egészet leszűrtem és tiszta vízben amibe 2 kg cukrot tettem feltettem újra forrni és egy fél órát forraltam.
Ezután fedőt tettem rá és ment ki az erkélyre és 6 napig rá sem néztem.
a háttérben hűl a karácsonyi cookies, ma még ezt is becsomagoltam |
mehet a szárításra |
Na és itt jött a nagy ötlet, nem is értem, hogy miért nem jutott hamarabb eszembe, nagy tepsibe sütőpapírt tettem és 2 tepsibe elsimítottam a puha narancshéjakat, majd légkeverésre kapcsolt sütőbe tettem és 120 C fokon egy kissé megszárítottam, de nem teljesen kb. 3/4 órát.
sütőpapír került alá, mert cukros és nehogy leragadjon |
Ekkor az egészet egy tálcára szedtem át és cukorral megszórtam, majd kézzel jól átforgattam.
cukorral átforgatom |
Csodálatos lett. Különböző üvegekbe tettem illetve amit holnap beviszek ajándékba, azokat egyforma salátás tálakba tettem.
2011.12.22.
Ma bonbonokat készítettem és a hűtési szünetekben, mivel adott volt az olvasztott csoki, a kandírozott narancshéjakat egy tálban beleforgattam , majd tálcára szedtem, meghintettem grillázs mogyoróval és kitettem az erkélyre hűlni. 9 zacskót tudtam belőle becsomagolni, természetesen ajándékba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése