Ezt most kifejezetten NEKTEK írom, akik olvassátok a blogomat, hátha kedvet kaptok hozzá és hétvégére elkészítetek. Könnyű, de mégis különleges, leginkább valamilyen alkalomra/ünneplésre ajánlom:
EGZOTIKUS GÖNGYÖLT KARAJ, BARACKKAL, SAJTTAL, ASZALT RIBIZLIVEL, KÓKUSZBUNDÁBAN:
Hozzávalók:
5 nagy szelet rövidkaraj
1 doboz őszibarack befőtt
1 marék aszalt ribizli
kevés sajt
só
őrölt fahéj
őrölt gyömbér
Bundához:
liszt
tojás
durvára darált színes bors
kókuszreszelék
olaj
Elkészítés: Lehetőleg nagyobb méretű rövid karajt válasszunk, ebből szeleteljünk 1,5 cm-es szeleteket és klopfoljuk jól ki. Ezután sózzuk, majd minden szelet közepére tegyünk vágott barack befőttet, sajt csíkokat, aszalt ribizlit, hintsük meg őrölt fahéjjal és őrölt gyömbérrel. Tekerjük össze és hústűvel fogjuk össze.
sül a hús |
A kisült tálra szedjük, egy kicsit hagyjuk állni és utána felszeleteljük .
Megjegyzem:
Ugye milyen gyönyörű a kék orchideám? |
Bármilyen vékonyra klopfolt hússal el lehet készíteni, annál könnyebb vele dolgozni, minél nagyobb egy szelet hús.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése