TÚRÓFÁNK BACONNEL ÉS HAGYMÁKKAL:
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 15 dkg bacon kockára vágva
- 1 kis fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
- Valamint:
- tejföl
- kapor vagy fokhagyma
Elkészítés:
Egy edényben a kockára vágott bacont és a reszelt hagymákat megpirítom.
Egy tálban a túrót összekeverem a tojásokkal, a liszttel, a szódabikarbónával és sóval, majd hozzáadom a szalonnát a hagymákkal. Ragad. Letakarom, és 1 órát pihentetem.
Majd nedves kézzel kisebb gombócokat formálok, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm (hagyni kell helyet, mert összeragadnak, ha túl sűrűn vannak). Papírszalvétán leitatom.
Tejfölben elkeverek 1 evőkanálnyi száraz kaporlevelet vagy 1 csokor frisset, illetve lehet fokhagymás tejföllel is kínálni, úgy is finom.
Egy tálban a túrót összekeverem a tojásokkal, a liszttel, a szódabikarbónával és sóval, majd hozzáadom a szalonnát a hagymákkal. Ragad. Letakarom, és 1 órát pihentetem.
Majd nedves kézzel kisebb gombócokat formálok, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütöm (hagyni kell helyet, mert összeragadnak, ha túl sűrűn vannak). Papírszalvétán leitatom.
Tejfölben elkeverek 1 evőkanálnyi száraz kaporlevelet vagy 1 csokor frisset, illetve lehet fokhagymás tejföllel is kínálni, úgy is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése