Persze nem csak simán marhapörkölt, hanem belecsempésztem még az erdő leheletét is:)))
VÖRÖSBOROS MARHAPÖRKÖLT GOMBÁVAL ÉS KRUMPLIS TARHONYÁVAL:
Hozzávalók:
80 dkg marha hús (comb vagy rostélyos)
40 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
1 db babérlevél
7 szem borókabogyó
kevés morzsolt kakukkfű
só
őrölt bors
őrölt kömény
2 db sárga chili paprika
fűszerpaprika bőven
3 dl finom vörösbor
3 evőkanál zsír
2-3 ág zeller levél
Krumplis tarhonya:
40 dkg kézi tarhonya
60 dkg krumpli
1 evőkanál zsír
só
petrezselyem
Elkészítés:
Kivételesen kuktában készítettem el a pörköltet. A zsíron megdinszteltem a hagymákat, hozzáadtam az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a kockára vágott marhahúst és a pucolt, negyedelt gombát. Amikor már lepirult, akkor fűszerezem és felöntöm a vörösborral.
Egy 5-6 percet még a teteje nélkül kevergetem nagy lángon,majd lefedem és kisebbre veszem a lángot, majd 1 órán át főzöm a kuktában.
A krumplis tarhonyához egy nagyobb serpenyőben a zsíron megpirítom a tarhonyát, hozzáadom a megpucolt és kockára vágott krumpli, sózom, petrezselyemmel is meghintem, majd 2 x annyi vizet öntök hozzá, mint amennyi a tarhonya mennyisége volt. Fedő alatt 18-20 perc alatt lassú tűzön elkészül.
Tálaláskor tejfölt is kínálok mellé.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézségi fok: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése