2011. 08. 21.

EGYSZERŰ SZILVÁS ZABPELYHES SÜTI

A Gusztinak nagyon ízlett a zabpehellyel készített Ország Torta tésztája és megkért, hogy csináljak ilyen sütit, de gyümölcsöset. Még volt itthon egy kevés szilva, ezért most egy egyszerűen elkészíthető zabpelyhes sütit osztok meg:




ZABPELYHES  SZILVÁS SÜTI:
Hozzávalók:


5 db tojás
30 dkg zabpehely
5 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
0,5  dl olaj
1 citrom reszelt héja
2 kiskanál őrölt fahéj



60 dkg szilva


Elkészítés:
A szilvát félbevágom és kimagozom.
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verem.

A sárgáját a többi cukorral és fahéjjal szintén jól kikeverem, majd mehet bele az olaj, citromhéj, a zabpehely és a sütőpor.

Végül a fehérjehabot is hozzákeverem.

A sütőt előmelegítem 155 C fokra.

Egy 33 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a tésztát, elsimítom, majd a szilvával kirakom a tetejét.  Sütőbe tolom és 55 percig sütöm, míg világosbarnára nem sül. (tűpróba szükséges)


Ez a fajta tészta lényegesen tovább sűl, mint egy sima lisztes piskóta, a szerkezete viszont könnyebb, lazább.


Elkészítési idő: 1,2 óra
Nehézségi fok: nagyon könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése