A túrótortákhoz hasonlóan ezek is hasonlóan készülnek, gyümölcsökkel, aszalványokkal. Sajttorta esetében mindig megsütve.
A következő blog bejegyzésben lesznek a mascarpone krémmel készült, de nem sütött édességek.
GYÜMÖLCSÖS KÓKUSZOS SAJTTORTA:
Hozzávalók:
2 tojás
4 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj
1/2 csomag sütőpor
só
A krémhez:
25 dkg mascarpone krémsajt
25 dkg 20%-os tejföl
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
3 cl gyümölcspálinka
3 evőkanál kókuszreszelék
1 csomag vaníliás cukor
- barackbefőtt
- 12 szem eper
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A tésztához egy keverőtálba a liszt és sütőpor kivételével a többi hozzávalót beletesszük, és nagy fokozaton 5-6 percig keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.
Egy 26 cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, ebbe simítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 12 percig elősütjük.
Ez idő alatt elkészítjüka krémet: keverőtálba kanalazzuk a mascarponét, a tejfölt, a cukrokat, a pálinkát, a kókuszt és a vaníliás pudingport. Géppel pár percig keverjük, majd az elősütött tésztára kanalazzuk a krémet, szeletelt barackbefőttel és eperrel díszítjük, majd visszatoljuk a sütőbe, és kb. 40 percig tovább sütjük.
Hűlni hagyjuk, majd dermedni a hűtőbe tesszük, csak teljes dermedés után szeletelhető. Porcukorral díszítjük a tetejét.
RÉSZEGES EPRES MÁLNÁS SAJTTORTA:
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 2 tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1/2 csomag sütőpor
- só
- A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 25 dkg tejföl (20 %-os)
- 4 evőkanál cukor
- 3 cl pálinka
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag epres pudingpor (főzős)
- A tetejére:
- 25 dkg eper
- 10 dkg málna
- porcukor
Elkészítés:
A tésztához valókat a liszt és a sütőpor kivételével egy nagyobb keverőtálba tesszük, és géppel 7-8 percig keverjük, ezután beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy 26 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belesimítjuk, és kb. 10-12 percig elősütjük.
Ez idő alatt a krémet elkészítjük. Egy keverőtálba összekeverjük az összes hozzávalót, géppel keverünk rajta 1-2 percet.
Az elősütött tésztát kivesszük, várakozás nélkül rákanalazzuk és elsimítjuk rajta a sajtkrémet, majd a málna- és eperszemekkel teleszórjuk a tetejét, visszatoljuk a sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük dermedni. Csak pár óra dermedés után szeletelhető.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy 26 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belesimítjuk, és kb. 10-12 percig elősütjük.
Ez idő alatt a krémet elkészítjük. Egy keverőtálba összekeverjük az összes hozzávalót, géppel keverünk rajta 1-2 percet.
Az elősütött tésztát kivesszük, várakozás nélkül rákanalazzuk és elsimítjuk rajta a sajtkrémet, majd a málna- és eperszemekkel teleszórjuk a tetejét, visszatoljuk a sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük dermedni. Csak pár óra dermedés után szeletelhető.
EPRES SAJTTORTA:
- A tésztához:
- 2 db tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál olaj
- só
- 1/2 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 25 dkg 20%-os tejföl
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 1 narancs reszelt héja
- Valamint:
- 25 dkg eper
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, a kakaóporral és az olajjal jól kikeverjük géppel, majd mehet bele a tejföl, a fehérjehab és a beleszitált liszt a sütőporral.
Egy nagyobb kapcsos formát előveszünk, sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belekanalazzuk (egy picit sűrűbb, mint a piskóta), és előmelegített 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A mascarponét a tejföllel, a cukrokkal, a narancshéjjal és a pudingporral géppel jól kikeverjük, az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk, és negyedekbe vágott eperszemekkel telerakjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük (ha szélén egy picit megbarnul a krém, akkor jó).
Várunk vele a teljes kihűlésig azután szeleteljük. Porcukorral is megszórjuk.
ÁFONYÁS KÓKUSZOS SAJTTORTA:
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 18 dkg édes keksz
- 8 dkg vaj
- 5 dkg dió
- A krémhez: (nem találom a képet hozzá, ha megvan felteszem)
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 2 egész tojás
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg áfonya
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- A kekszet és a diót durvára darálom. Alufóliával kibélelek egy kapcsos tortaformát, és ebbe nyomkodom bele a kekszes-diós-vajas keveréket.
170 fokra előmelegítem a sütőt.
A krémhez valókat egy nagyobb tálba teszem az áfonya kivételével, és jól összekeverem. Elfelezem. Az egyik felébe belekeverem az áfonyát is. Szépen lilára színezi, ezt a krémet rakom a tésztára, elsimítom, erre jön a másik fele a krémnek (fehér). Az előmelegített sütőben 1 óra 20 percig sütöm.
A formában hagyom kihűlni, majd a hűtőbe teszem dermedni. Csak másnap vágom fel.
Azóta már több sajttortát is készítettem, azoknak külön bejegyzésük van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése