A sorban ez a 3. epres túrós variáció, de ezt már sütni kell és a másik kedvencemet is beletettem ami a mascarpone. A mascarpone tulajdonképpen egy semleges ízű tejtermék, aminek nagyon nagy hátránya, hogy drága. Nem véletlenül, süteményekben egyszerűen fantasztikus. Lágy, finoman átveszi a hozzáadott gyümölcs aromáját, színét, szóval egyszerűen tökéletes! Ugyanazt a süteményt mascarponeval kétféle képen is elkészíthetjük, mert ha megsütjük akkor kapunk egyfajta ízt viszont ha csak fixáljuk valamivel és hidegen használjuk akkor egy lágyabb ízt kaphatunk.
EPRES TÚRÓS MASCARPONES SÜTI:
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg ráma margarin
18 dkg cukor
45 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
pici só
Krémhez:
25 dkg mascarpone sajtkrém
25 dkg túró
375 ml tejföl 20%
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor
4 db tojás
1 cs. főzős vaníliás pudingpor
70 dkg eper
Elkészítés: A tésztához a puha rámát a többi hozzávalóval összegyúrjuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A töltelékhez a az egész tojásokat a cukrokkal és a pudingporral géppel kikeverjük majd hozzáadjuk sorban a túrót, a tejfölt és a mascarponét. Hűtőbe tesszük.
A tésztát egy 32 x 35 cm-es tepsibe nyomkodjuk és 10 percig elősütjük. Még melegen ráöntjük a túrós mascarponés tölteléket és a megtisztított eperszemeket szépen sorban belepotyogtatjuk. Visszatoljuk a sütőbe és 45 percig sütjük. A tetejének egy kicsit meg kell pirulnia. Ha nem lapos tepsiben, hanem kerek formában sütnénk akkor magasabb lenne a sütink és értelem szerűen akkor tovább is kell sütni. Csak teljes kihűlés után szeletelhető.
Ez a süti tulajdonképpen ugyan az mint a fenti csak ebbe tettem még egy kis doboz kék áfonyát is, mert nem volt meg a 70 dkg eper és kipótoltam.
A színe a kék gyümölcstől talán még szebb is.
Az áfonyával megszórt süti így néz ki, miután megsült.
Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézségi fok: könnyű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése